Viveke “Bamma” Goddard

Profession: Blodbankslaborant (o.m.a.)

Optaget i klubben: 1987

Født 1919 Død 2017

Rungsted Statsskole, student Holte 38 – medicin 39-43, flygtning i Sverige 43-45 (Den Danske Brigade), 45-48 Dansk Røde Kors (vacc., bespisning i Tyskland). Gift i 45 med englænder, 2 børn f. 48 og 52. 49-53 i England. Skilt i 53 – retur til Danmark, 54-85 Blodbank/laborant div. sygehuse.Fritidsinteresser: Sejle med den Svenske Marines Sejlskoleskibe -36 -37 -38 -39 og 49, spejder, ride heste til, tennis, klippeklatring og bjergvandringer fra 64 og fremefter. Mange ture til bjergrige områder som: Grønland, Alaska, Nord-Vestamerika , Himalaya (Indien, Nepal, Pakistan). Ture til Kina, Centralasien, Sibirien, Nordafrika, Egypten, Jordan, Syrien, Yemen, Tyrkiet, og mange vandreture i Europa (England, Irland, Grækenland) og klatringer i Alperne (sommer og vinter). Alle ture har været rygsækture og de fleste teltture. Mange skiture (langrend med overnatning i snehuler) i de nordiske lande. Sejlet som rejsefører 6 gange med “Hurtigruten” op og ned ad Norges vestkyst, Bergen-Kirkenes retur.

Sonia Milfeldt

Profession: Sundhedsplejerske

Optaget i klubben: 1987

Født 1920, død 2016

Uddannet sygeplejerske fra Rigshospitalet.
Sundhedsplejerske fra Århus.
Gift, 4 børn. 7 børnebørn. Fungeret som familiens bundgarnspæl.
Freelance forfattervirksomhed.
Udgav marts 98: »Da »Riget« havde gule pavilloner« på Strandbergs forlag.
Jeg har ikke set bagsiden af Månen og har ikke løbet tværs over Staterne på rulleskøjter.

Har heller ikke været på Læsø.
For mig har eventyrlige oplevelser været at opleve Anapurnakæden i lysegult morgenskær. At føle mig tæt ved det store “intet”, når jeg skuede ud over Atlaskæden og intet fast holdepunkt kunne finde. At bade i varme kilder på Bali og køre dertil bag på en indfødts motorcykel.
At dykke ud for nordøst-siden af Ceylon.
At tro, man skal fryse en hel nat og så tilfældigvis blive installeret i et tæppedepot.
At sejle i Diskobugten og nærme sig de blå isbjerge og drømme om at komme op på dem og danse slørdans. På kamel rundt om Keops pyramiden.
At se hvidhvalerne i store flokke danse – og se grønlændernes ekstatiske griben efter våben.
At høre kilderne i Provence en tidlig morgen.
At se lysene over Hong Kong om aftenen fra “The Peak”.
At plukke lyng i Mols Bjerge, og at gå ved Frederiksholms Kanal i måneskin.Jeg kan ikke prioritere. Det er korte intense øjeblikke, der bliver siddende på nethinden, der for mig er det eventyrlige.

Mary Ørts

Profession: Kaptajn i Hjemmeværnet.

Optaget i klubben: 1962

Født 1920, død 2016

 

 

Susanne Milfeldt

Profession: Socialpædagog og socialrådgiver

Optaget i klubben: 1992

Født 1952, død 2017

Jeg har bl.a. været på 3 ture hver på ca. 6-8 måneder med rygsæk, dels alene, dels med kæreste.
Sydøstasien, Mellemamerika, Filippinerne.
Har været kahytsjomfru på danske og norske både.
Forsøger hvert år at komme af sted 2-3 måneder.
I 1996 6 uger i Indien. Kom her i forbindelse med tibetanske flygtninge.
Tog i 1997 atter en måned alene til Indien for at være sammen med dem. Har i de sidste 4 år foretaget rejser i Marokko.
Atlaskæden og Marraquesh trækker i mig.

 

Hanne Rotovnik

Profession: Tresproglig korrespondent. Freelance agent for engelske og amerikanske forlag

Optaget i klubben: 1987, udmeldt 2017

Født 1937

Student 1956 – rejste derefter Europa tyndt indtil jeg i 1963 importerede en bjergbestiger fra det daværende Jugoslavien. Ægteskab og børn i det følgende tiår.

1975 Grønland. Med mand og børn på kajak/ telttur i Angmagssalik området. Det følgende tiår gik med masser af bjergbestigningsture i Alperne og som den solide baggrund og støtte for en meget aktiv bjergbestiger/ekspeditionsmand. Startede og drev i denne periode en butik for bjergbestigningsudstyr, Dolfisport ApS. Skilsmisse i 1985. 1986 – Kina. Rejste med DKÆ medlem Viveke Goddard med den transsibiriske jernbane til Beijing og derefter med tog, bus og på stop vestpå til den pakistanske grænse, over Khunjerab-passet (ca. 5.250 m), som netop var genåbnet efter 40 års spærring, ad Karakorum Highway ned i Hunza-dalen til Gilgit.
1989 – Mellemøsten og Egypten. Deltog i en tur på ladet af en lastbil gennem Tyrkiet, Syrien, Jordan og Egypten. 1992 – Vietnam. På egen hånd med tog, bus og båd fra Hanoi til Ho Chi Min City (Saigon).
Ind imellem ovenstående højdepunkter har jeg foretaget utallige vandreture i Europa. De smukkeste gik til det nordlige Grækenland og dele af den engelske Coast Path.