Profession: Master i afrikastudier,  Senior Human Rights and Advocacy Advisor, eventyrer

Optaget i klubben: 1981

Født 1959

Outdoor adventurer, iværksætter og menneskerettighedsaktivist

  • Startede eventyret som ung rygsækrejsende i Europe og Mellemøsten og et års rejse i USA, Mellemamerika og Caribien med højdepunkter som ’work-away’ på containerskib fra San Francisco til Panama og glad øbo blandt rastafarians på Tobago. Som 22-årig slog jeg mig ned i Tanzania (i alt 5 år) først som højskolemedarbejder, senere satte jeg brugskunstbutikker op.
  • Ansat af FN (UNSO) i Kenya i 2 år; hvor jeg bl.a. arbejdede med nomadebefolkninger.
  • Udviklings- og menneskerettighedsarbejde for Folkekirkens Nødhjælp i det sydlige Afrika igennem 10 år; der kom jeg tæt på nogle af anti-apartheids-bevægelsens hovedpersoner.
  • Initiativtager til et internationalt netværk til bekæmpelse af kastediskrimination (IDSN) og direktør for organisationen i en årrække med mange intensive rejser i Nepal, Bangladesh, Pakistan og Indien. Som advokat for dalitternes rettigheder bidrog jeg markant til FNs anerkendelse af problematikken.
  • Kajakeventyrer: Kajaknomade i Sveriges vidunderlige skærgård (udforsket fra Gøteborg til Norges grænse).  Kajakekspedition i Grønland 2012 – 14 dage med et internationalt hold til Qualeralit gletcher.
  • Vandet er mit element: Jeg har arbejdet som work-away på et norsk containerskib fra San Francisco og ned gennem Panama kanalen; jeg sejler, har dykkercertifikat (fra Utila ved Honduras) og vinterbader.