Project Description

Medlem

Birthe
Thagesen

Født 1935, optaget i klubben 1962.

Jeg har altid vidst, at jeg måtte ud at rejse og opleve verden.

Måske startede det i mine bedsteforældres købmandsgård i Assens. Den havde de købt efter mange års ophold i Honduras, og den var fyldt med eventyrlige
ting. Som 23 årig nygift rejste jeg til Nigeria til et primitivt liv i den vestafrikanske “bush”. Det blev år med rejser til Cameroun, Niger, Dahome, Ghana og med arbejde på et lokalt hospital. Bedst husker jeg junglen, trommerne og stammedansene. Det samme mødte jeg 25 år senere i Zimbabwe. At bo i Californien med min familie var en anderledes, men lige så stor oplevelse. Rejsen til San Francisco foregik med skib via Rotterdam, Curacao, Panamakanalen og Acapulco. Rejsen hjem foregik via 17 af U.S.A.’s nationalparker.

Jeg er besat af bjerge og har bl.a. vandret på Østgrønland og i Himalaya. Besteget Mt. Apo på Filippinerne og Mt. Inyanga i Zimbabwe. Jeg elsker det frie liv med min rygsæk. I flere omgange har jeg boet med min familie i Filippinerne. De senere år har jeg i lange perioder gennemrejst landet på kryds og tværs og er blevet mere og mere betaget af både land og folk. Flere rejser til Kina, bl. a. med den transsibiriske jernbane. Besøg på kinesiske hospitaler for at uddybe min interesse for nye massageteknikker.

Talrige rejser til Østen, de senere år som rejseleder i Nepal, Indien og Bhutan. Ind i mellem har jeg taget kystskippereksamen og haft sejlbåd. Rejser til Sibirien og Mongoliet Har givet nye og anderledes oplevelser. For to år siden gik turen New Zealand rundt på cykel. Og i år gik min drøm om at opleve Honduras i opfyldelse. Jeg fik set og oplevet de områder, hvor mine bedsteforældre i mange år havde bananplantage. Jeg må stadig af sted. Nye oplevelser venter, og verden er stor og forunderlig.