Project Description

Medlem

Bettina
Aller

Født 1962, optaget i klubben 1997.

Tidligt vandrede jeg med min svenske kæreste i Canada hvor vi blev foer vild i bjergene.

Det tog os to ekstra uger af finde en vej (en livline) tilbage til civilisationen. Det var før GPS og mobil/satellit telefoner. Han vandrede aldrig mere. Jeg følte mig så meget i live og fik blod på tanden; så det var begyndelsen til et eventyrligt liv.

Så der fulgte vandreture på Inkastier og i bjergene i Peru og Bolivia. Samt mange mange andre steder i verden. Jeg har sejlet i kano ned gennem Amazonas og cyklet ned gennem Sumatra og Java til Bali. Jeg blev fløjet alene ind til Kerubaga, (West Papua, Irian-Yaja) i et lille 4 pers. fly og vandrede derfra ud igen.
Senere vendte jeg tilbage med mine to børn og vandrede 2 måneder på West Papua. Bla helt nede syd/vest, ved Dakai for at besøge Stone Korowai folket.
Har dykket ved Papua Ny Guinea og et utal andre stedet i vores forunderlige verdenshave (Redningsdykker-PADI). Har rejst rundt i Kina i bus, flodbåd, cykel og gledet ned af Yantze floden i et traktordæk. Jeg har taget flycertifikat, men efterhånden ladet det gå. Har krydset Kalimantan langs ækvator, fra Pontianak til Samarinda på flodpram og kano og vandret over bjergene ved Müller pas.

Vi elsker at klatre i familien og har bla. firet mig med i Nyiragongo. En aktiv vulkan med kæmpe lavasø i Goma, Congo. Samt Erta Ale vulkanen i Etiopien. Min mand og jeg blev gift på Kullens klipper i Sverige, hvor vi ofte klatre.

Første danske kvinde der har gået på ski til Nordpolen, (den sidste grad i 1999. I 2004 gik min mand Jean-Gabriel Leynaud og jeg, fra Sredney i Sibirien til Nordpolen, på ski med pulk. (58 dage på isen) Og i 2006 krydsede vi Polarhavet på 99 dage fra Sredney til Ward Hunt i Canada (1700 km)
2012/13 sejlede vi fra Frankrig til Tahiti med alle mine 4 børn samt to gæstebørn på vores skib Lady Emily (Maxi 88). Hun ligger i Brisbane så hver sommer sejler vi to måneder ved Fiji, Tonga, Vanuatu, Solomon, Papua New Guinea, Indonesien etc.

Besteg Kilimanjaro (5895 m) i 2015, med mine to store børn (Emily 1996 og Christopher 1993). Vandrede til Everest Bace Camp (5364 m) med dem i 2016. Og i 2017 besteg vi 3 Aconcagua (6962 m). Jeg har vandret i Canada og vandret på Inkastier og i bjergene i Peru og Bolivia.Jeg har sejlet i kano på Amazonas og cyklet på Sumatra og på Bali.