Project Description

Medlem

Ahlam
Chemlali

Født 1987, optaget i klubben 2017.

Som barn læste min far fortællinger op fra Ibn Battutas rejser.

Den Nordafrikanske opdagelsesrejsende fra det 14. århundrede der drog ud på en af verdenshistoriens første og største opdagelsesrejser, og tilbagelagde mere end 120.000 km, langt mere end Marco Polo. Fortællingerne om kendte og ukendte lande, folk, skikke og meget mere, gjorde at kimen blev lagt, allerede fra en meget tidlig alder, til et liv drevet af nysgerrighed, rejser og eventyr. Mine rødder gjorde, at jeg op igennem min barndom og ungdom vekslede, både geografisk og mentalt, mellem det kolde Nord og den varme Sahara. Det resulterede i, at jeg havde udforsket store dele af Nordafrika og Vest Sahara allerede inden jeg var fyldt 20 år, på kamel, motorcykel og bil, og sovet under himmelørkenen, hvor kun støvet og vinden er ens rejsefæller.

Men eventyret har også budt på andre breddegrader, jeg har bestiget vulkaner på Mauritius, løbet på den Kinesiske Mur, vandret i Filippinernes Luzon bjerge og Ghanas Volta Region på grænsen til Togo, dykket med hvalhajer i Cebu, rejst ad den Transsibiriske jernbane, kørt på motorcykel på tværs af Sibirien, Mongoliet og Route 66 i USA, kørt på hundeslæde på indlandsisen og krydset den arktiske polarcirkel i Grønland.

Mit valg af uddannelse og karriere har båret præg af min lyst og trang til at rejse og opleve, og ikke mindst kommunikere med folk på tværs af sprog og kulturer. De sidste 8 år har jeg ledet udviklingsprojekter i nogle af de barskeste afkroge for at skabe udvikling og forandring i samarbejde med de lokale, i Sierra Leone, Liberia, Uganda, Kenya, Sydafrika og Libyen blot for at nævne få. Når jeg ikke rejser med mit arbejde, kan jeg godt lide at komme så langt væk som muligt, udforske det usædvanlige og udfordre mig selv, både fysisk og mentalt. Men essensen og drivkraften vil altid være en kærlighed og nysgerrighed for naturen og verdens mangfoldighed.

Mit seneste store eventyr har været at blive mor. Men rejseaktiviteten er kun dalet marginalt af den grund, eftersom jeg har taget min barsel i Nuuk og får sejlet og oplevet den Grønlandske vestkyst. Dog er der ikke længere kun solorejser på programmet, og jeg glæder mig meget til at udforske verden med min lille familie.

Profession: cand.scient.san, programleder, foredragsholder