Danske Kvindelige Æventyrere blev stiftet den 12. december 1954 af en gruppe bestående af 29 eventyrlige kvinder, blandt andet en olympiadefægter, Danmarks første kvindelige indehaver af fly- og svæveflyvercertifikat, en langdistancesvømmer, den første kvinde med eget fly og grønlandske jordmoder “Dronningen af Thule”, og mange flere.

Klubben skiftede i 2009 navn til Kvindelige Eventyreres Klub og fik i den forbindelse det nuværende logo.

Formålsparagraffen var dengang som nu, “Under kammeratlige og selskabelige former at samle danske kvinder, der har haft eventyrlige oplevelser, hovedsageligt i det fremmede, til belæring og underholdning”.

Klubben markerede sit 60 års jubilæum i  2014.

Klubben består i dag af 60 medlemmer fra alle samfundsgrupper og med en aldersspredning fra 27-93 år. Vi mødes hver 3. onsdag i måneden i vinterhalvåret i Adventures Clubs lokaler i Nyhavn, hvor vi fortæller om nye eventyr, spiser middag, nyder hinandens selskab og hører et foredrag. Derudover arrangerer vi jævnligt udflugter og særarrangementer.

Kvindelige Eventyreres Klub er IKKE en klub, du kan melde dig ind i! For at komme i betragtning som muligt medlem, kan du  i første omgang blive inviteret som gæst til et af klubbens møder. Så kan vi lige se hinanden an.

Hvis du kunne tænke dig at komme med til at møde i Kvindelige Eventyreres Klub, så kan du bruge kontaktformularen her på sitet til at sende nogle oplysninger om dig selv. Skriv noget om, hvilke eventyrlige bedrifter du har været med til, hvorfor du anser dig selv som eventyrer, og begrund gerne hvad begrebet ‘eventyr’ er for dig. Det er således ikke antallet af eksotiske lande, du har rejst i, det kommer an på. Det er oplevelsens  eventyrlighed og formidlingen af eventyret, vi lægger vægt på.

Bestyrelsen læser og tager stilling til alle henvendelser som regel en gang om måneden i vinterhalvåret, og du vil få besked om, hvorvidt du kan blive inviteret til et klubmøde. Vi får rigtig mange henvendelser, men i løbet af en sæson vil tre-fire af gæsterne blive inviteret til at holde et foredrag om deres eventyr. Først derefter tager bestyrelsen stilling til, om foredragsholderen vil blive inviteret til at at blive medlem af klubben.

Bestyrelsen består i 2017 af :

Mette Forum (formand), Benedicte Lange (kasserer), Line Friis, Helle Olsen, Irene Greve, Sidse Simonsen og Naja Mikkelsen.

Klubbens logo er designet af Lise Ladegaard. Det er inspireret af medlemmernes perlekæde.