Om os

“Jeg har ikke været overalt, men det er på min liste.”

Susan Sontag

Danske Kvindelige Æventyrere blev stiftet den 12. december 1954 af en gruppe bestående af 29 eventyrlige kvinder, blandt andet en olympiadefægter, Danmarks første kvindelige indehaver af fly- og svæveflyvercertifikat, en langdistancesvømmer, den første kvinde med eget fly og grønlandske jordmoder “Dronningen af Thule”, og mange flere.

Nogle af os er racerkørere, bjergbestigere, motorcyklister, dybtvandsdykkere, storvildtsjægere… andre kæmper for naturen og dyrene, vores læger redder liv rundt om på kloden, vores journalister rapporterer fra verdens brændpunkter – både fra krig og fra fred, fra oceanerne – både over og under vandet, og vores forskere – professorer i stjernestøv, geologer, biologer, antropologer og selvfølgelig forfatterne, musikerne, filmfotografer, naturfotografer, eventmagere, digterne, designere og andre kunstneriske sjæle.

Vi kæmper lidenskabeligt for kvindernes kamp for ligestilling, for ordentlige levevilkår, for børnene, naturen, dyrene, havene og for klimaet i mange lande. Vi starter ustandselig nye projekter op, holder foredrag, formidler, fortæller, har en mening. Ideerne og temaerne er mange og vigtige.

Klubben skiftede i 2009 navn til Kvindelige Eventyreres Klub og fik i den forbindelse det nuværende logo. Klubben markerede sit 60 års jubilæum i 2014.

Klubbens logo er designet af Lise Ladegaard. Det er inspireret af medlemmernes perlekæde.

Bestyrelsen består af Anja Cetti Andersen (Formand), Susan Moser (Kasserer), Mette Forum Petersen, Lise Ladegaard, Line Friis Frederiksen, Naja Mikkelsen og Helle Løvevild Golman (Suppleant).

Formål

Formål og vision

Formålsparagraffen var dengang som nu, “Under kammeratlige og selskabelige former at samle danske kvinder, der har haft eventyrlige oplevelser, hovedsageligt i det fremmede, til belæring og underholdning”.

Vores historie

Klubben

Klubben består i dag af 62 medlemmer fra alle samfundsgrupper og med en aldersspredning fra 27-93 år. Vi mødes hver 3. onsdag i måneden i vinterhalvåret i Adventures Clubs lokaler i Nyhavn, hvor vi fortæller om nye eventyr, spiser middag, nyder hinandens selskab og hører et foredrag. Derudover arrangerer vi jævnligt udflugter og særarrangementer.

Kvindelige Eventyreres Klub er IKKE en klub, du kan melde dig ind. For at komme i betragtning som muligt medlem, kan du i første omgang blive inviteret som gæst til et af klubbens møder. Læs mere om medlemskab her.

Fakta

0
År
0
Medlemmer
0
Perler

Medlemskab

Om optagelse

Læs mere

Vores traditioner

Perler og flag

Læs mere