Naja Mikkelsen

Profession: Geolog
Optaget i Klubben: 2013

Født:

Grønland er mit barndomsland. Her stod min barnevogn, sammenflikket af proviantkasser og surret fast på en hundeslæde under de flammende og ofte vilde nordlys. Eventyret blev givet mig i vuggegave.

Siden har de grønlandske slædespor ført til mange eventyr rundt omkring i verden. En fortættet og intens nytårsnat på toppen af en maya pyramide i Mellemamerikas mørke jungle, stjernenætter om bord på skibe i Stillehavet, det Indiske Ocean og det Sydkinesiske hav med morild lysende og funklende i kølvandsstriben, hårde sejladser i Nordatlanten, trekking i bjergkæder med gyldne solopgange oplevet i en boblende eufori af glæde, nætter på Grønlands uendelige Indlandsis og i teltlejre på den drivende og uforudsigelige havis i Polhavet.

Den fortættede oplevelse af buddhistiske munkes morgenbøn inden solopgang i Tibet, teltlejre i det Nordligste Grønland følgende sporene af tidligere tiders arktiske ekspeditioner, dykning i det Røde Hav med en stille forundring over den eventyrlige verden, der findes under havets overflade.

Der er så mange eventyr ude i den store og spraglede verden.  Men eventyret findes også i det nære: funklende dugdråber i græsset når solen står op en tidlig morgen, den spæde lyd af sølvklokker om vinteren, når vinden bevæger sivene langs søen hvor vanddråber er frosset til små iskrystaller.  Livet er fuldt af underfundigheder og skønne eventyr.