Anja Cetti Andersen, Anja Hoffmann Anne-Cathrine Riebnitzsky, Anne-Mette Nørregaard,
Benedicte Lange, Benedicte Riis, Bente Kinch, Bettina Aller, Birgith Sloth, Birthe Thagesen,
Cecilia Vanman, Charlotte Haslund-Christensen, Christina Gundgaard Pedersen, Christina HauschildtChristine Fentz,
Danna Corke, Doris Vingaard, Dorte Stilling,
Elsebeth Finnick,
Helle Løvevild Golman,
Ida Tin, Inge Breitenstein, Irene Greve,
Judtih Forbert PetersenJytte Engstrøm,
Karen Hammer, Katarina Ammitzbøll, Kirsten Skaarup,
Lene Frøslev, Lene Kohlhoff Rasmussen, Lene Rishede,   Lene Topp, Line Friis Fredriksen, Lise Ladegaard, Liselotte Friis Reimers, Lone GregersenLotte ReiterLouisa Fjeldberg,
Maria Petri, Mette Forum, Mette Weber,
Naja Mikkelsen,  Nina Rasmussen, Nynne Bjerre Christensen,
Pernille Kløvedal Helweg, Puk Damsgaard
Rikke Nöhrlind, Ruth Hagerup Andersen,
Sidse Simonsen, Susan Moser  Susanne Alsing,
Vibeke SpangsbergVivi Winge

 

Se fortegnelse over afdøde og tidligere medlemmer her

Anja C. Andersen

Profession: Astrofysiker

Optaget i klubben: 2015
Født 1965
Hjemmeside: www.dark-cosmology.dk/~anja

Da jeg var 12 var jeg så heldig at mine forældre slog sig ned i Paris i to måneder. Det var magisk at bo i 5. arrondissement og gå til Fransk på Alliance Francaise. Da jeg var 13 flyttede vi så to år til Riyadh i Saudi Arabien. Her gik jeg på International Skole sammen med over 30 forskellige nationaliteter og fik lært en masse om forskellige traditioner og kulturer. Den vigtigste ting jeg lærte var dog at trods forskellige kulturer så er mennesker dybest set ikke så forskellige. Grunden blev her lagt til en nysgerrighed på verden, på mennesker og ikke mindst på universet. Det har resulteret i to rejser jorden rundt og adskillige turer til nær og fjern.

 

Anja Hoffmann

Profession: Eventyrer, Innovationsrådgiver

Optaget i klubben: 2005

Født 1976

Min passion er blå og dækker omkring 70% af jordens overflade.

Hajernes paradis, havet har altid optaget mig meget og jeg startede min “dykker-karriere”, da jeg var 14 år.
Jeg har bl.a. dykket i de imponerende undersøiske huler i Mexico, i Stillehavets californiske og smukke tangskove og ved den Vestaustralske kyst. Dertil kommer et utal af rejser over og under havets overflade til mange andre destinationer.

 

Anne Reistrup

Profession: Sygeplejerske, laborant, massør, aromaterapeut, zoneterapeut og selvstændig alternativ behandler

Optaget i klubben: 1991

Født 1938

Der siges at være et specielt eventyrgen i min familie. En farbror kunne
fortælle hårrejsende historier fra sin tid som ekspeditionsdeltager hos
grønlandsfareren Knud Rasmussen, og jeg var den der slugte det hele
råt, imens en stærk utålmodighed efter at afprøve verden meldte sig.
Fra sidst i 60’erne var det årlige vandreture i det nordlige Sverige, Norge og
Finland, der trak. Senere var et langt ophold som hjælpearbejder i det sydøstlige Tanzania (1985) med til yderligere at stimulere min udlængsel.
Siden har den udefinerbare rejsetrang meldt sig med regulære
mellemrum. Typisk kan det være en artikel, en tv-udsendelse eller et
foredrag der åbner sluserne, eller som tilfældet var engang, en bemærkning om flygtningelejre i Afghanistan. En måned senere befandt jeg mig faktisk i det
krigshærdede land, og jeg tror det er den oplevelse der, alt lige, har sat
sine dybeste spor. Lader jeg tankerne gå tilbage, mindes jeg især de
strabadsfyldte rejser gennem Sovjet og hele Fjernøsten (1991-92), hvor intet på forhånd var planlagt og hvor hver overnatning skete i private hjem.
Sovjetunionen faldt fra hinanden, mens jeg intetanende bevægede mig mod øst gennem Sibirien til Magadan, den yderste post i det mægtige rige. Det viste sig, at min ledsager og jeg var de allerførste fremmede besøgende efter en lille åbning mod vest, og der blev passet særdeles godt på os. Dagens tilbud var formedelst 2 pakker cigaretter, en helikoptertur ind over de russiske Gulag fangelejre på kig efter bjørne og krybskytter. Piloten ville dog ikke lette, før han havde anbragt en faldskærm på ryggen af mig – sådan bare for en sikkerheds skyld. Burma er jeg stærkt fascineret af efter to gennemrejser (1996-2000). Jeg er helt parat til et tredje-fjerde-femte besøg.
Klosterophold i Tai-Xan bjergene i Kina, Tibet, Indonesien, Guatemala, Vietnam og Skåne – alle mine rejser har på hver deres måde været eventyrlige. Som jeg ser det, er der gået en rød tråd gennem
min tilværelse som eventyrer. Ordet lyder, at jeg mere man rejser, des mindre får man sin rejselyst styret. Dette kan jeg fuldt tilslutte mig. Når jeg vender hjem fra en fantastisk rejse, er der kun ét at gøre: Begynde at glæde sig til den næste.

 

Anne-Cathrine Riebnitzsky

Anne-Mette Nørregaard

Profession: Fysioterapeut

Optaget i klubben: 2006

Født 1972

Jeg har bl. a. krydset indlandsisen på Grønland, stået på ski igennem The Sentinel Range på Antarktis. Her var jeg første og er indtil nu eneste danske kvinde på toppen af Mount Vinson. Jeg begejstres af is og sne, og har udover mine ekspeditioner, et utal af rejser til fjerne destinationer på samvittigheden. Jeg har cyklet på det danske landshold i mountainbike orientering, og har været at finde på deltagerlisterne i diverse adventure races omkring i verden. Udover mit arbejde som fysioterapeut, har jeg arbejdet som friluftsguide for rejseselskabet Nerthus Explore, og arbejder nu som guide og produktudvikler for rejseselskabet Qompagniet.

 

Benedicte Lange

Profession: Læge

Optaget i klubben: 2011

Hjemmeside: www.benedictelange.dk

Jeg er læge, forfatter, foredragsholder, coach, mentor, frivillig, hustru og mor til 4. Min passion er eventyrlig velvære, som jeg definerer som evnen til at leve det liv man ønsker, såvel fysisk som mentalt. Denne passion har bragt mig vidt omkring i verden fra de yderste egne af Kina, junglen i Mellemamerika, de sydligste egne af Afrika, Cuba, Colombia, Chile, Costa Rica, Jomfruøerne, sammenlagt 73 af verdens forunderlige lande. Jeg mangler heldigvis stadig mere end 100.
Min passion for kvinders velvære gav mig muligheden for at opholde mig i 5 år i Mellemøsten. Det var et sandt eventyr der bragte mig rundt i Saudi Arabien, Syrien, Jordan, Israel, Pakistan, Iran, Libanon, Yemen, Bahrain, Oman, Qatar, Ægypten, UAE og Kuwait, og da jeg arbejdede med skønhed i tabletform, kom jeg tæt på mange af de stærke, smukke og ofte undertrykte kvinders liv bag sløret. Den rejse har jeg beskrevet i bogen ”Livet bag Sløret”, som jeg rejser rundt og holder foredrag om, ligesom jeg underholder om velvære og om at turde leve sit eget eventyr.
Efter jeg kom hjem i 2008 fortsatte jeg mit engagement i kvinders liv som frivillig i Dannerhusets foredragsgruppe, mentor i KVINFO og medstifter af Vestegnens Indvandrer Kvinde Center indtil jeg skiftede professionelt spor og udstationerede mig for en 4 års periode til forskellige egne af Jylland for uddanne mig til speciallæge i medicinsk billeddiagnostik
Jeg har for tre år siden fået en ny passion: dykning. Under vandet i tæt kontakt med sit eget åndedræt finder man ægte velvære – og masser af eventyrlige oplevelser.

 

Benedicte Riis

Profession: Forfatter, musiker, idekvinde bag Tante Andante

Optaget i klubben: 2008

Født 1958

Hjemmeside: www.benedicteriis.dk

Mine store eventyr begyndte i 1988/89, hvor jeg boede, rejste og arbejdede i Bulgarien sammen med mine to børn. Murens fald gjorde et uudsletteligt indtryk på os alle og senere bosatte vi os i USA, Sydafrika og Brasilien og via mit arbejde i familieorganisationen Tante Andante byggede vi projekter op i Danmark, Grønland, Island, Iowa, Wisconsin, Tyskland, Bulgarien, Ungarn, Uganda, Sydafrika, Madagaskar, og Brasilien. I 2000 købte jeg en sejlbåd i Cape Town og lærte at sejle. 2005 gik det over Sydatlanten til Rio de Janeiro og derefter langsomt Trinidad-Panama-Galapagos-Fatu Hiva-Raiatea-Cook og Fijiøerne.

Undervejs skrev jeg og spillede Tante Andante på Stillehavsøerne. Turen varede i 6 år med hjemmebesøg/arbejde ind imellem. Fra 2013-16 kørte jeg i en gammel Chevy-bus fra Alaska til Kap Horn med min brasilianske kæreste Edison. Jeg skrev sange i Alaska og Mexico og opførte musicals i Peru og Chile. Lige nu drejer det sig ikke om mine, men om flygtningenes ret til eventyr.

 

Bente Kinch

Profession: Sygeplejerske

Optaget i klubben: 1979

Født 1938

Jeg har været Jorden rundt 3 gange og har besøgt omkring halvtreds lande.

Første gang, 1976-78, rejste jeg alene i 1 1/2 år hovedsagligt i Central og Sydamerika. Undervejs arbejdede jeg som frivillig sygeplejerske på børnehospitaler i Honduras og i Peru. En af mine bedste oplevelser i Sydamerika var sejladsen fra Belem til Manaus på Amazonasfloden. Da jeg nåede til New Zealand tog jeg job som stuepige på et hotel. Jeg afsluttede turen med at køre overland fra New Delhi til Europa, dele af vejen på tommelfingeren.

Anden gang, i 1979, rejste jeg alene i bl.a. USA, Canada, Japan, Hawaii, Borneo og Sumatra på en Jorden-rundt-på-80-dage-billet.

Tredje gang, i 1980, arbejde jeg som sygeplerske for Red Barnet på en lille ø i Indonesien med vietnamesiske bådflygtninge i ni måneder. Der mødte jeg min nuværende mand som var læge.

Herefter arbejdede vi sammen på Grønland bl.a. i Thule hvor vi tilså patienter på udstederne via hundeslæde. I Cameroun drev vi en Røde Kors klinik for flygtninge fra Chad, og i Malaysia arbejdede vi igen med vietnamesiske bådflygtninge for Røde Kors.

Vi fortsatte til Sverige og Norge, hvor vi arbejdede i 1/2 år. I 1984 besøgte vi Tibet. Vi rejste via Hong Kong, Canton, Kunming og Chengdu til Lhasa.

Jeg cyklede hele vejen fra Strynø til Rom over en periode på 4 år, 1998-2002. Har siden 1998 sejlet på Europas floder hvert år

Jeg vil gerne besøge de nye lande i EU og har i år besøgt mit barnebarn og oldebarn i Bulgarien.

 

 

Bettina Aller

Profession: Bladudgiver

Optaget i klubben: 1997

Født 1962

Hjemmeside: www.ladyemily.dk/author/bettina-aller/

Tidligt vandrede jeg med min svenske kæreste i Canada hvor vi blev foer vild i bjergene. Det tog os to ekstra uger af finde en vej (en livline) tilbage til civilisationen. Det var før GPS og mobil/satellit telefoner. Han vandrede aldrig mere. Jeg følte mig så meget i live og fik blod på tanden; så det var begyndelsen til et eventyrligt liv.
Så der fulgte vandreture på Inkastier og i bjergene i Peru og Bolivia. Samt mange mange andre steder i verden.
Jeg har sejlet i kano ned gennem Amazonas og cyklet ned gennem Sumatra og Java til Bali.
Jeg blev fløjet alene ind til Kerubaga, (West Papua, Irian-Yaja) i et lille 4 pers. fly og vandrede derfra ud igen.
Senere vendte jeg tilbage med mine to børn og vandrede 2 måneder på West Papua. Bla helt nede syd/vest, ved Dakai for at besøge Stone Korowai folket.
Har dykket ved Papua Ny Guinea  og et utal andre stedet i vores forunderlige verdenshave (Redningsdykker-PADI).
Har rejst rundt i Kina i bus, flodbåd, cykel og gledet ned af Yantze floden i et traktordæk.
Jeg har taget flycertifikat, men efterhånden ladet det gå.
Har krydset Kalimantan langs ækvator, fra Pontianak til Samarinda på flodpram og kano og vandret over bjergene ved Müller pas.
Vi elsker at klatre i familien og har bla. firet mig med i Nyiragongo. En aktiv vulkan med kæmpe lavasø i Goma, Congo. Samt Erta Ale vulkanen i Etiopien. Min mand og jeg blev gift på Kullens klipper i Sverige, hvor vi ofte klatre.
Første danske kvinde der har gået på ski til Nordpolen, (den sidste grad i 1999.
I 2004 gik min mand Jean-Gabriel Leynaud og jeg, fra Sredney i Sibirien til Nordpolen, på ski med pulk. (58 dage på isen) Og i 2006 krydsede vi Polarhavet på 99 dage fra Sredney til Ward Hunt i Canada (1700 km)
2012/13 sejlede vi fra Frankrig til Tahiti med alle mine 4 børn samt to gæstebørn på vores skib Lady Emily (Maxi 88). Hun ligger i Brisbane så hver sommer sejler vi to måneder ved Fiji, Tonga, Vanuatu, Solomon, Papua New Guinea,  Indonesien etc.
Besteg Kilimanjaro (5895 m) i 2015, med mine to store børn (Emily 1996 og Christopher 1993). Vandrede til Everest Bace Camp (5364 m) med dem i 2016. Og her i 2017 besteg vi 3 Aconcagua (6962 m)Jeg har vandret i Canada og vandret på Inkastier og i bjergene i Peru og Bolivia.Jeg har sejlet i kano på Amazonas og cyklet på Sumatra og på Bali.
Jeg blev fløjet ind til Kerubaga, Irian-Yaja i et lille 4 pers. fly og vandrede ud igen.
Har dykket ved Papua Ny Guinea (har Redningsdykkercertifikat-PADI).
Har rejst rundt i Kina i bus, flodbåd, cykel og gledet ned af flod i traktordæk. Jeg har fly certifikat.
Har krydset Kalimantan langs ækvator, fra Pontianak til Samarinda på flodpram og kano og vandret over bjergene ved Müller pas. Første danske kvinde der har gået på ski til Nordpolen, 1999.

Birgith Sloth

Profession: Biolog. Rådgivende konsulent, foredragsholder og skribent.
Specialiseret i national og international beskyttelse af dyr, planter og truet natur samt kapacitetsopbygning og implementering af internationale konventioner og EU lovgivning.

Optaget i klubben: 1996

Født 1952

Arbejder hovedsageligt i udlandet som selvstændig rådgivende konsulent. I forbindelse med mit firma Be-Eco Tours and Consult har jeg arrangeret ture for naturinteresserede til bl.a. Mongoliet, Sydafrika og Tenerife.

Beskyttelse af bjørne, de store katte, elefanter, næsehorn, hvaler og senest hajer står mit hjerte specielt nær.

Egentlig er at rejse eventyret for mig. Det at komme til et nyt sted, sætte sig ind i skik og brug, knytte kontakt til folk og opleve naturen på stedet.
Alle de 86 lande, jeg har besøgt, har deres charme, men skal jeg fremhæve ét land bliver det Mongoliet. Den store varierede Gobi-ørken med dinosauræg og knoglerester, de uendelige bølgende grønne bakker med stepper, de mange husdyr, der græsser, den tætte kontakt mellem natur og menneske. I nomadernes smilende øjne kan man se Moder natur.
Thailand/Malaysia er et andet område, der står mit hjerte nær. De store regnskove, gibbonabernes sang ved morgengry, næsehornsfuglen og tokay-gekkoernes kalden natten igennem.
Bjerge er dragende, ikke at de skal bestiges, men derimod beundres og respekteres, Ayers Rock/Uluru i Australien, Egh Khairkhan i Gobi-ørkenen, Teide på Tenerife og Ceahlau i Rumænien. Til alle knytter der sig sagn, som går langt tilbage i tiden – også de tidligste mennesker lod sig fascinere af disse toppe.

Birthe Thagesen

Fysioterapeut, krops- og psykoterapeut

Optaget i klubben: 1962

Født 1935

Formand for D.K.Æ. 1995 – 2003.

Jeg har altid vidst, at jeg måtte ud at rejse og opleve verden.
Måske startede det i mine bedsteforældres købmandsgård i Assens. Den havde
de købt efter mange års ophold i Honduras, og den var fyldt med eventyrlige
ting.
Som 23 årig nygift rejste jeg til Nigeria til et primitivt liv i den
vestafrikanske “bush”. Det blev år med rejser til Cameroun, Niger, Dahome,
Ghana og med arbejde på et lokalt hospital. Bedst husker jeg junglen,
trommerne og stammedansene. Det samme mødte jeg 25 år senere i Zimbabwe.
At bo i Californien med min familie var en anderledes, men lige så stor
oplevelse. Rejsen til San Francisco foregik med skib via Rotterdam, Curacao,
Panamakanalen og Acapulco. Rejsen hjem foregik via 17 af U.S.A.`s
nationalparker.
Jeg er besat af bjerge og har bl.a. vandret på Østgrønland og i Himalaya.
Besteget Mt. Apo på Filippinerne og Mt. Inyanga i Zimbabwe. Jeg elsker det
frie liv med min rygsæk.
I flere omgange har jeg boet med min familie i Filippinerne. De senere år
har jeg i lange perioder gennemrejst landet på kryds og tværs og er blevet
mere og mere betaget af både land og folk.
Flere rejser til Kina, bl. a. med den transsibiriske jernbane. Besøg på
kinesiske hospitaler for at uddybe min interesse for nye massageteknikker.
Talrige rejser til Østen, de senere år som rejseleder i Nepal, Indien og
Bhutan.
Ind i mellem har jeg taget kystskippereksamen og haft sejlbåd.
Rejser til Sibirien og Mongoliet Har givet nye og anderledes oplevelser.
For to år siden gik turen New Zealand rundt på cykel. Og i år gik min drøm
om at opleve Honduras i opfyldelse. Jeg fik set og oplevet de områder, hvor
mine bedsteforældre i mange år havde bananplantage.
Jeg må stadig af sted. Nye oplevelser venter, og verden er stor og
forunderlig.

Cecilia Vanman

Optaget i klubben: 2011

Hjemmeside: www.ceciliavanman.com

Min store passion er havet; en passion som har været drivkraften bag størstedelen af mine rejseeventyr. Den røg i blodet på mig under min første dykketur i Indonesien og sendte mig på en rejse i livet fra en karriere som skodesigner til en som forfatter og marinebiolog med speciale i havpattedyr. Arbejdet har blandt andet ført mig på opgave som stuntdykker på en spillefilm, filmekspeditioner i Canadas Polarhav, slædetur med Sirius Patruljen i NØ Grønland, besøg hos rekordfridykkere på tropiske Turks & Caicosøerne og på ture med langbåd igennem Borneos jungle.

Jeg kan på ingen måde påstå at være glad for at flyve, men har bevæget mig rundt i diverse propelflyvere i Mozambique og Tanzania, landet på havis ved 76nde breddegrad i en DC3’er fra 1943, fulgt piloternes arbejde i et militært Hercules fly og jeg har pendlet til arbejde på forskningsskibe i Afrikas piratfarvande med helikopter.
I dag bor jeg i Danmark, men jeg har boet og studeret i Italien, England og USA.

Charlotte Haslund-Christensen

Profession: Kunstner, fotograf og foredragsholder

Optaget i klubben: 1996

Født 1963

Hjemmeside: www.charlottehaslund.com

Rejste fra 2006-2008 rundt på ekspeditioner i Danmark. Her fotograferede hun indfødte og undersøgte begrebet Danskhed.
Rejsen endte som en soloudstilling i Kunsthallen Nikolaj i 2008. Siden har “De indfødte” været vist i bl.a New York, Argentina og Holland.
Charlotte er tilknyttet Peter Lav Gallery.
http://www.plgallery.dk/

Har rejst i følgende lande.
Argentina, Bahrain, Burkina Faso, Egypten, Etiopien, Grønland, Kenya, Indien, Israel, Jamaica, Jordan, Kina, Mustang, Nepal, Niger, Palæstina, Saudi Arabien, Sudan, Tanzania, Vietnam, Uganda, USA (New York/Washington/ Iowa) og Europa.

Christina Gundgaard Pedersen

Profession: Post Doc Psykologisk institut Århus Universitet

Optaget i klubben: 2005

Født 1977

Jeg blev præsenteret for min første udfordring, da jeg i en alder af 3 ½ år fik min første motorcykel. Mange knubs senere blev resultatet, at jeg fra mit 4. år og i resten af min opvækst optrådte med stunts og showspring på motorcykel i stuntshow med bl.a. min storebror, Erik W. Pedersen. Biler begyndte at drage mig omkring 12 års alderen, og som 13-årig satte jeg min første verdensrekord i Guiness Book of Records, som værende den første kvinde og yngste i verden til at køre på 2-hjul i bil (1991). Det efterfølgende år indskrev jeg mig for anden gang i rekordbogen, ved at køre 2,4 km på 2-hjul med originale dæk i en Toyota Corolla på Jyllandsringen (1992). Jeg kan stadig ses køre ved særlige lejligheder i Action Park ved Tørring.

Efter en international HH med længerevarende studieophold i Guatemala, Mexico, Østrig og U.S.A., rejste jeg til Wales for at arbejde og læse. Jeg specialiserede mig i sundhedspsykologisk forskning med en 4-årig Bsc i psykologi på University of Wales i Cardiff, og færdiggjorde herefter kandidatgraden i psykologi på, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet. På Psykoonkologisk Forskningsenhed, Århus Universitetshospital, arbejder jeg i dag under vejledning af Professor Bobby Zachariae på en PhD-afhandling omhandlende betydningen af bl.a. komplementær og alternativ behandling samt religiøse og eksistentielle forhold for forløbet af kræftsygdomme.

Som foredragsholder tager jeg udgangspunkt i de mentale og fysiologiske redskaber, der kan indvirke på den ydeevne eller de ressourcer, som generelle eller specifikke præstationer kræver. Med vægt på selv at omsætte og afprøve teori og viden i praksis, tager jeg løbende nye udfordringer op.

Senest besteg og slog jeg rekorden på Mount Everest på off-road motorcykel i august 2003 på den tibetanske nordside. Ekspeditionen startede fra Kathmandu i Nepal og krydsede herefter hele det tibetanske højland til Lhasa inden rekordforsøget. Jeg havde på ekspeditionen følgeskab af bl.a. globetrotteren Henning Bitsch og den svenske Paris-Dacarkører, Annie Seel.

 

Christina Hauschildt

 

Christine Fentz

Profession: Dramaturg og instruktør

Optaget i klubben: 2005
Født 1971

Hjemmeside: www.secrethotel.dk

Datter af verdensomrejsende forældre, så rejseriet har været omkring mig fra jeg var helt lille.

Rejser til Tuva i Sibirien hvert år siden 2004.
Turistguide i Tuva siden 2009 – skræddersyede rejser for et mindre antal rejsende.
Arbejder som instruktør og dramaturg (MA), primært med fysisk-visuelt teater, dans og performance.
Jeg holder foredrag om Tuva, landet, kulturen og musikken, eller specifikt om shamanerne og deres ritualer for mennesker, dyr og ånder.
I 1999 stiftedes produktionsenheden Secret Hotel som er ramme for mit kunstneriske arbejde.
Fx performance lecturen “In the Field”, der har gæstespillet i Finland, samisk Finland, Norge, Sverige, Rusland, Tyskland, Holland og Danmark med succes i vidt forskellige miljøer – og den turnerer stadig.
Dokumentaren “Når sjælen sidder i håret” om Tuva og danske Benediktes datter Jasmin er vist på DR 8 gange siden 2007 – skabt sammen med Benedikte.
Jeg er generelt meget interesseret i folkeslags spirituelle forhold til deres omgivelser og landskab.
Mit kunstneriske arbejde kredser om forbindelserne mellem mennesker og deres omgivelser; den større helhed vi er en del af.
Også “Fall Fall She Fell”, skabt efter min første tur til Tuva, turnerer stadig, primært i børneversionen.
Jeg har desuden boet i Italien og i Prag, og rejst meget i Europa.
Taler engelsk, italiensk, svensk, tysk og russisk og forsøger at lære tuvinsk (som er et tyrkisk sprog).

Danna Corke

Profession: Jurist, bartender, teambuilder, instruktør og selvstændig

Optaget i klubben: 2006

Født 1970

Aktiv livsnyder, kigger altid efter det næste eventyr, om det er i kulde, varme, vand eller i luften, hvis det rykker i mig, så er jeg klar. Der er ingen grænser for eventyr, kun dem man selv sætter sig.

Doris Vingaard

Profession: Kontaktchef

Optaget i klubben: 1987

At rejse og integrere sig i det fremmede, er min lyst.

Hvornår er en eventyrer født? Når det bliver en nødvendighed at rejse
for at overleve.

På trods af, at jeg altid har passet min karrriere er det blevet til
mange lange rejser. Ganske enkelt en måde at leve livet på.

Jeg har således boet og arbejdet i flere lande, bl.a. Israel, Hong Kong
og emigreret til Australien i 1970érne, hvor jeg var i nogle år. Rejst
i det meste af verden med undtagelse af Sydamerika, som jeg endnu har
tilgode.

En eventyrer må være født med nysgerrighed, gå på mod, imødekommenhed,
humør, talent for sprog, accept af andre mennesker og skikke, tillid,
venlighed og hjælpsomhed. Så skal det nok gå. I situationer, hvor man
ikke kan kommunikere er det vigtigt, at man alligevel er tryg ved de
mennesker, der er omkring én.

Desuden må en eventyrer have evnene til at opleve og fortælle levende
til andre.

Dorte Stilling

Profession: Ægyptolog, oversætter, rejseleder

Optaget i klubben: 1998

Født 1944

Formand: 2007-2009

Efter studentereksamen i 1962 ville jeg først fundere lidt over min akademiske fremtid. Tog 1 år i huset i USA, fortsatte til Paris på sprogskole og endte med at tage 3 mdr. på tommelfingeren gennem Nordafrika – en tur, der stadig står for mig som en af de mest spændende og eventyrlige til dato.Så 6 mdr. i kibbutz i Israel – dvs det blev kun til 3 uger. Resten af tiden boede jeg i Eilath i det sidste hus før ørkenen og arbejdede i en lokal smykkeforretning. Hjemme igen blev jeg stewardesse på de nyoprettede flyvebåde, fik barn og tog et par rolige år. Så kaldte eventyret igen, og jeg flyttede til Guatemala, beså mayaruiner, indianerlandsbyer, Peten junglen og de sorte strande ved Stillehavet; besøgte San Salvador, Honduras og Nicaragua.Så flyttede jeg til Mexico et år, hvor min anden søn blev født. Og derfra tilbage til Danmark, men jeg fandt dog snart ud af, at jeg måtte af sted igen. På dette tidspunkt var Brasilien interesseret i immigranter, så jeg drog af sted med håndkuffert og gå-på-mod og tilbragte 23 oplevelsesrige år i dette land. Jeg var så heldig en overgang i denne periode at arbejde for SAS, og det affødte masser af rejser til fjernere steder som Japan, Nepal, Sydafrika og Egypten. Men alt har en ende og jeg vendte mig nu mod min egen baggård: Resten af Sydamerika. Det blev bl.a. til en sejltur gennem Magellan strædet med besøg i Ildlandet, Atacama ørkenen i Nordchile, Equador og Galapagos øerne, Bolivia med Chichicaca søen, Peru med Machu Picchu og det bedste af det hele: Påskeøen!Så begyndte min datter på 14 at insistere på at komme med og vi kørte med lokalbus til de mest afsidesliggende egne af Brasilien og beså dyrelivet i Pantanal, de fantastiske vandfald i Iguacú, klippemalerierne i det indre Piaui og meget mere.Da der nu var gået over 30 år siden min studentereksamen, havde jeg efterhånden fået funderet færdig over min akademiske fremtid, og i 1995 blev jeg optaget på ægyptologistudiet på Københavns Universitet. Da jeg stadig boede i Brasilien, måtte jeg lære hieroglyfferne selv og i de første 3 år kom jeg kun til Danmark for at gå til eksamen. I 1998 flyttede hele familien hjem og jeg kunne nu begynde at gå til forelæsninger og tage overbygningen. Jeg blev cand.mag. i ægyptologi 2001. Det gjorde, at jeg blev kontaktet af forskellige rejsebureauer, som ville have mig til at guide i Egypten og det blev til adskillige ture. Jeg havde dog ikke glemt min kærlighed til Sydamerika, så jeg skiftede bureau og har siden guidet utallige rejser til de fleste lande i Sydamerika samt USA. Det er jo herligt at fremvise de steder, man selv holder af, til venlige og interesserede rejsende. Og endnu dejligere engang imellem at rejse frit til nye spændende steder. Der er stadig masser af uopfyldte ønsker på min rejseliste!

 

Elsebeth Finnick

Profession: Cand. Oecon. fra Århus Universitet, Direktør i flere internationale virksomheder.

Optaget i klubben i 2001

Har krydset Sydamerika på egen hånd, arbejdet i Brasilien og rejst i det meste af verden på forskellig måde. Blandt andet redet på hesteryg i Mongoliet, sejlet i Grønland og på Amazonefloden, vadet i mudder og regn i Brasiliens sumpe, i sand i Namibia, på klipper i Himalaya, cyklet 2000 km. i det sydlige Kina og arbejdet i højlandet med indianerne i Guatemala.

Gennem flere år vendt tilbage til Sahara og tuaregerne – det blå folk. Redet på kamelryg med en kamelkaravane fra Timbuktu i Mali 800 km. nord på til saltminebyen, Taoudenni i Saharas ugæstfri hjerte og besøgt tuaregernes oaser i Niger.

elsebeth-sydpolen-nedskaleret

Besøgt Bhutan som en af de første turister og vendt tilbage flere gange. Løbende rejser til lande som New Guinea, Etiopien og andre af klodens spændende kulturer

Efter mange års rejser i Afrika, vendt tilbage til min første forelskelse, Sydamerika, hvortil jeg rejser hvert år, bl.a. for at arbejde til hest med gauchoer i Argentina. Nok min største vedvarende passion.

Har stået på såvel Nordpolen som Sydpolen.

De fantastiske naturoplevelser til trods, har det især været menneskene, der har draget.

2016-09-26

 

Fritze Hedvig Andersen

Profession: Korrespondent – læst dansk på universitetet

Optaget i klubben: 1996

Født 1931.

Min morfar var Marstal-skipper på de 7 have – hans beretninger om 100 dage i vindstille midt i Atlanten, og min egen far, som i en flodhavn i Senegal blev revet ud med ankerkæden og mistede det ene ben, var familieberetninger, som gjorde indtryk på mig som barn, og sikkert har skabt min udlængsel, som jeg kan se er gået i arv til mine to døtre. Bortset fra rejser i Europa, da grænserne blev åbne efter krigen, begyndte mit rejseliv, da jeg som 26-årig rejste til Nigeria for at blive gift. Min mand er ingeniør og arbejdede med veje og broer. Det gav os lejlighed til at se meget af det “uberørte” Nigeria, hvor der hos yorubaerne, som vi boede iblandt, var en helt usædvanlig religiøs træskærerkunst: masker, figurer og offerredskaber. Vi brugte det meste af vor fritid til at opsøge de kultiske steder og fik efterhånden en samling af afrikansk kunst. En beretning af en englænder, som havde krydset Sahara i bil, inspirerede os. Det måtte vi gøre. Der gik 1/2 år med planlægning, bilkøb, indretning m.m. og i apriljuni 1959 kørte vi fra Lagos til København. 13.000 km på 54 dage inkl. arrestation i tidligere fransk Guinea for formodet spionage, utallige punkteringer, tilbageholdelse i Spanien, som da, under Franco, endnu ikke var blevet et turistland. Så fulgte endnu 7 år i Ghana – vores 7 fede år, synes vi. Her brugte vi fritiden på kortlægning og studier af kildemateriale om de danske kolonianlæg på Guldkysten, bl.a. med støtte fra Carlsbergfonden. I 1966 emigrerede vi til USA, først med et år på Berkeley Universitet, men fra 1969 fik vi fast adresse i Danmark, men stadig med trangen til at “mærke verden”. En stor oplevelse har været M/S Filipinas jomfrurejse i 1983 fra Langelinie til Manila på 75 dage, en drømmerejse, hvor Biscayen var spejlblank og det sydkinesiske hav tyfonfrit, uforglemmeligt med stjerneklare nætter, delfiner og flyvefisk, men også skræmmende, da vi blev magtesløse vidner til vor kaptajns nådesløse afvisning af en vietnamesisk flygtningebåd på åbent hav.

 

Helle Løvevild Golman

Profession: Naturfotograf, Nærorientalsk Arkæolog & Ranger. Forfatter og foredragsholder

Optaget i klubben: 2015

Født 1974
Website: www.wild-explorer.com

Med sin store kærlighed til naturen har Helle Olsen igennem de sidste mange år rejst på de 7 kontinenter på opgaver som rejse- & ekspeditionsleder. Først som leder af en teltcamp ved indlandisen i Grønland, og derefter som ranger i  Afrika og som ekspeditionsleder på mindre skibe langs de arktiske kyster. Hun har arbejdet på som arkæolog i Jordans ørken. Lige nu arbejder hun, som fotograf, på et større naturbevarelses projekt kaldet WILD. Dette projekt, der har til formål at beskrive klodens sidste vilde natur, bringer Helle og kæresten Uri Golman på over 20 ekspeditioner til klodens vildeste afkroge. I 2016 lykkedes det parret, som de første nogensinde, at foto-dokumentere vilde mandrillers adfærd (en abe) på opgave for National Geographic i Gabons regnskov. Senest gik rejsen til Ross Havet på Antarktis hvor Helle om bord på M/V The World var med til at slå verdensrekorden som det sydligste skib nogensinde. Har skrevet og fotograferet bøgerne Wild North og WILD Africa.

 

Ida Tin

Stilling: Direktøs

Optaget i klubben: 2007

Siden min mor satte mig op foran hende, på sin motorcykel, da jeg var et år gammel har der været motorolie i mit blod. De 200.000 km på tohjul er vist blevet rundet, mange af dem tilbagelagt som barn på lange rejser til fjerne lande med mine forældre, Hjalte Tin og Nina Rasmussen, og med Emil, min bror.

Siden jeg blev gammel nok til at køre selv, har jeg rejst på egen motorcykel gennem Mexico, Vietnam, Mongoliet, Cuba, Chiles Atacama ørken og senest alene gennem Sydvest USA’s ørkener. Efter syv måneder på vejen er jeg hverken træt af ørkener eller motorcykler.

Seks måneder i Indien som attenårig og Kina på egen hånd har også gjort indtryk. England, Spanien og Tyskland har været hjemmeadresse i perioder.

Uddannet KaosPilot i Århus 2004, og er i dag direktøs i Moto Mundo, det motorcykel-rejse firma jeg har sammen med min far. Før det gik jeg på kunstskoler i England, Sydafrika og Danmark, og
jeg elsker stadig at tegne, sy, bygge ting og tage billeder.

Når jeg rejser, tænker jeg mest på at have godt flow, rejse langsomt og komme med et åbent sind. Folk spørger om jeg er bange for at rejse alene på motorcykel? Det er jeg nogen gange, og det er fint at øve sig i at være modig. Og især synes jeg at det er stort at opleve hvor meget man belønnes for at have tillid til andre folk og til at ting ordner sig.

Inge Breitenstein

Profession: Cand. arch.

Optaget i klubben: 1991

Specielt min store interesse for kunst og arkitektur har ført mig rundt i Europa, Grønland, Afrika, Asien og Sydamerika. Mine rejser har været en vigtig inspirations kilde for min personlige udvikling – at få en fremmed kultur ind under huden og opleve nye ressourcer,

– at vide at verden kan være mere– end vi tror.

Irene Greve

Optaget i klubben: 2014

Født 1968

Profession: Journalist, forfatter, dokumentarinstruktør, tv-producent

Nysgerrighed har altid været min drivkraft. Som barn i Nyboder udforskede jeg byen med min bror, og vi elskede Nationalmuseets eksotiske udstillinger fra fjerne lande. Men fra det øjeblik, jeg kunne rejse, var jeg solgt. Første rejse alene gik til Mexico som 16 årig, året efter var jeg udvekslingsstudent i Australien, og siden et par gange rundt om jorden samt på et utal af andre ture.

Mit andet hjem fandt jeg i Nepal og Tibet, hvor jeg var rejseleder i nogle år og bl.a. lavede film om Dalai Lama. Jeg har tabt mit hjerte mange gange til mange lande og til de skønne mennesker, som har inviteret mig i deres hjem og liv. Det er mødet med dem og forståelse af, hvor meget vi har til fælles på trods af vores kulturelle forskelligheder, der gør det værd at tage ud. I dag har jeg base i København og nysgerrigheden driver mig stadig.

 

 

Judtih Forbert Petersen

Profession: Fysioterapeut, latterkonsulent og foredragsholder

Optaget : 2002

Gift med Rasmus og har to børn.

Forfatter til ”Vildmarksprøven ” ( Aschehoug 2002) om tiden i Yukon territoriet. Medforfatter til DKÆ´s to bøger.

I 1991 rejste jeg til USA og senere Yukon Territoriet hvor jeg endte med at blive 1 år og arbejdede på en ranch. Her boede jeg det meste af tiden i en uisoleret hytte, temperaturen var om vinteren ned til – 40 grader c, ca. fire km fra ranchen, som jeg kørte til med et lille hundespand. Hytten havde plastik for vinduet og brænde til kakkelovnen huggede jeg med en økse. Der var røg i hytten og indfiltrede hunde, da jeg ingen forudsætninger havde for at klare mig i ”den nye verden”. Boede også 2½ uge alene om vinteren 12 km fra ranchen i en teltlejr, for at kigge efter ranchens heste der overvintrede som vilde heste i de sneklædte bjerge.

1994:
Hestetur ca. 500 km gennem Vildmarken i Yukon Territoriet uden kompas. Med pakhesten Prince og White som jeg red på, samt min lederhund – Piggy fra mit spand på ranchen.

1995:
Trek med gruppe til K2 ´s basecamp i Pakistan.

1997:
Månedlang kanotur -600 km sammen med Rasmus på Horton floden i Nordvest territoriet Canada. Hvor vi ikke mødte andre mennesker men 10! grizzlybjørne.

1999 -2000:
4månders vinter ødemarksophold i pelsjægerhytte i Yukon territoriet , 20 km fra Alaska hwy., sammen med Rasmus. For at fejre nytår år 2000, og prøve at ”trappe”, dvs. fange dyr med fælder. Ellers fik vi tiden til at gå med isfiskeri, rypejagt og ture med vores seks slædehunde.
2002: 5 ugers hestetur på Mongoliets grønne stepper. 2002 -2005: Bosiddende i Grønland i Maniitsoq på vestkysten. Arbejdede som fysioterapeut. Fabian bliver født. ”Familievildmarksliv” med motorbåd, vandreture, rensdyrjagte og ørredfiskeri.

2005:
Bosiddende i skovløberhus på Sjælland. Dina Aviaja bliver født. Nuværende projekt er at udforske Danmarks muligheder.
Har også rejste i Indien, Cambodia, Thailand, Egypten, Kina, Alaska og været på diverse kano og vandreture i Sverige og Norge. Jeg kan fra maj 2008 hyres som latterkonsulent og foredragsholder med dias.

Jytte Engstrøm

Cand. Arch. fra Kunstakademiet i København. Leder og indehaver af Engstrøm Arkitekter M.A.A.

Optaget i klubben: 1992

Er fascineret af Indiens livsvisdom og kultur. Til søs langs Grønlands østkyst og på hesteryg i Mexico startede for mange år siden lysten til at trænge ind i stilhedens skønhed og muligheder. Har siden fordybet sig i kultur og bygninger i Japan, Kina og Iran og dykket ned i New Mexicos eksperimenterende nye livsfilosofi og bygningskunst. Også Afrikas dyreliv oplevet på tæt hold i selskab med massaier og samburuer i flere omgange har givet inspiration og energier til at bygge videre på og er ikke oplevet for sidste gang.

Karen Hammer

Profession: Cand. mag et art. zoologi, botanik, geografi, geologi og film. Freelancejournalist om film og u-landsforhold

Optaget i klubben: 1996

Født 1938

Humlebiekspert-flere videnskabelige afhandlinger 1966-70
Formand og kulturredaktør på Vesterbro lokalradio.
Afholder lysbilledforedrag om afrikanske forhold, -film, -nomadisme, + rejser til Kina (1978), Galapagosøerne (1975), Jugoslavien (1962+1974) Island, Grønland (1976-77) m.m.
Lektor ved Frederiksberg HF-kursus.
Har gennem 20 år været medlem af Peule-familien i Senegal og giftede mig i 1989 med flot Peule-normade fra Mali – problemer med min medhustru skiller os i lange perioder. Medstifter af Dansk-Burkinsk venskabsforening i 1987 og har derfor et helt særligt forholdtil de tørre, nordlige regioner i Burkina Faso, hvor foreningen og Danida har bygget en række skoler. Medlem af bestyrelsen i Malis venskabsforening. Skribent om Afrikas film ved Gyldendals store nye leksikon. Foredragsholder for Mellemfolkelig Samvirke. Fast medarbejder ved KLIP gennem 20 år, hvor jeg skriver om kortfilm og dokumentarfilm (Især udenlandske). Fast filmskribent ved “Samspil” (om flygtninge, indvandrere m.m) Freelance kulturmedarbejder ved Frederiksborg Amtsavis 1988-91 og ved Film og TV,Stockholm 1987-93. Har endvidere skrevet i bl.a. Kosmorama, Levende billeder, Pråsen, Tusind Øjne, Land og Folk, Information og ECCO.

Vestafrika:
Senegal og Gambia 1978/79 og 1980. Herefter ikke flere rejser til Gambia, men mange rejser til min familie og filmfolkene i Senegal (14 rejser), Mali 1984,-87, -89, -90,-91, -93, -95, -99, Burkina Faso 1984, -87, -89, -91, -93, -95, -97, -99. Har deltaget 6 gange i den panafrikanske filmfestival i Ouagadougou. Ghana 1988, -91, -95, -97, Niger 1984, -91, Benin 1991, -95, -97, Togo 1995, -97, Guinea 1994, Elfenbenskysten 1989.

Latinamerika:
1975-76 Equador, Galapagosøerne (fortryllende tillidsfulde dyr), Panama. Nord- og Østafrika: Tunesien 1974 – begyndelsen til et nyt liv, Ægypten 1977,
Marokkozoologisk ekskuration mod bjerge og ørken 1985, Kenya og
Tanzania -dramatisk busulykke i Serengeti 1996,

Asien:
Kina 1978 Erosion og Mao-uniformer, Thailands natur og koralrev 1973, Transsibirien – toget- smilende kvinder i Kabarowsk 1977, Usbekistan 1984 – bugnende grøntsagsmarkeder og Silkevejsruiner. Vestafrikas dejlige mennesker har beriget, ændret og reddet mit liv.

Katarina Ammitzbøll

Profession: Senior konsulent

Optaget i klubben: 2008

Katarina har rejst i mere end 65 lande på mange forskellige måder. Hun har rejst gennem det meste af Afghanistan, kørt ad silkevejene i Central Asien og ned ad Karakoram highway, kørt i sin egen store gamle Toyota landcruiser på ørkenture Egypten, som hun også har udforsket til fods.

 

Kirsten Ahm

Profession: Etnograf og foredragsholder, Cand.mag. i spansk og antropologi.

Optaget: 1997

Født 1939

Et år i kibbutz i 1960 med hjemrejse til havs og til lands på blaffervis var mit endelige afsæt til et eventyrligt liv. Efter et par år senere – efter først at have øves os i Sahara – kørte jeg sammen med min senere mand Niels jorden rundt i en Citroen 2 CV;
det tog 2 år. Transporten af vores spektakulære køretøj over Stillehavet fra Yokohama til Panama blev vundet i poker. Salget af vores køretøj som ’flowerpower ikon’
i Californien bragte os tilbage til DK – med fly. Jeg uddannede mig til socialrådgiver og senere landmand og fik fem børn på syv år på egen bondegård. I 1986 startede rejselivet igen med en tre måneders tur til det nys åbnede Tibet, hvor vi på hesteryg oplevede stedets magi og blev fascinerede af det tibetanske folk og Himalayas skønhed.
I en tiårig periode var jeg mange gange i Sydamerika, bedst husker jeg et længere ophold hos de isolerede Arhuaco indianere i det nordlige Columbia; flere af rejserne var led i et større UNICEF projekt, der siden også bragte mig til Indonesien og rundt i Afrika. Det vældige Himalayaområde står i dag mit hjerte nærmest. I 1999 afsluttede jeg mit Antropologi studium med et hovedfagsspeciale – om rejselitteratur fra Himalaya. Senere samme år kørte vi igen i 2 CV. Sammen med et par venner i deres 2CV kørte vi fra Karachi i syd op over de højeste pas til det nordlige Indien og Pakistan og tilbage igen gennem Baluchistan. Det kom der en lille TV film ud af. Året efter fulgte Niels og jeg i tre måneder De kinesiske Silkeveje og lavede to timers film derfra. Året efter tilbage til Himalaya, lavede en film om gadebørn i Nepal. En Tv film om det store torskefiskeri på Lofoten blev det også til. Jeg er netop nu ved at klippe to 30 min.s film fra min sidste Himalaya rejse
i 2005 til Ladakh, Spiti og Kumaon. Jeg holder (lysbillede) foredrag fra de fleste af mine rejser og viser også gerne mine film.

 

Kirsten Kirk Abraham

Profession: Lægesekretær og Guide, EEG – ass.

Optaget i klubben: 1992

Min søster plejer at sige: »Du lever altid med en pakket kuffert under sengen«. Det startede, da jeg som 18-årig rejste fra Hjortekær, hvor jeg er født, og tog arbejde som au-pair for en amerikansk familie i Oslo. Senere prøvede jeg bl.a. i Paris livet a la France og de londonske manérer. Men aldrig har jeg rejst så langt med min kuffert som den gang, jeg bosatte mig i Etiopien, for altid, troede jeg. Jeg blev gift ved Røde Havet i en lille koptisk kirke, hvor vi blev viet af en etiopisk præst efter først at have fået Prins Alexanders* tilladelse. Det var en stor oplevelse bortset fra, at jeg ikke forstod et eneste ord af vielsesritualet. Jeg vendte tilbage til Danmark, hvor jeg dog var så heldig at blive indvolveret i internationalt arbejde (ISC) under Danida. Siden har jeg bl.a. pakket kufferten og er taget til Bolivia, hvor jeg arbejdede med gadebørn i Cochabamba på en skole for drenge, der kom lige fra gaden og var befængte med lus og sygdomme og ikke kunne et bogstav. Det har ligeledes været en stor udfordring at arbejde helt alene i en afsides liggende landsby i Guatemala.

Efter opholdene i Bolivia og Guetemala var jeg i 2003
3 måneder i Nicaragua. Besøgte udstationeret veninde der arbejder for MS. (Mellemfolkeligt Samvirke)
Herefter flere ophold i Grækenland (Kos) og i Tyrkiet.
2006-07 Thailand (besøg hos tidligere veninde som jeg arbejdede sammen med på børnehjemmet i Bolivia). Var både i Nord – og sydthailand boede privat
hos hendes familie. Jeg fik derved en hel unik oplevelse af hvorledes bedre stillede thaifamilier lever og tænker og oplevede det hele indefra. F.eks. spiste jeg
ikke andet end thaimad og så ikke andet end thaifamilier. Noget anderledes end jeg havde forestillet mig. Planlægger rejser til flere eksotiske destinationer indenfor de nærmeste år.

*Kejser Haile Selassies gudsøn – øverste leder af Imperial Ethiopian Navy.

Kirsten Skaarup

Profession: madskribent, tidligere forlægger

Optaget i klubben 1986

Født 1945

Hjemmeside: www.kirstenskaarup.dk

Medlem af bestyrelsen og formand for klubben i 4 år

Drivkraften bag mine rejser er nysgerrighed og lyst til at lære fremmede folk at kende. Mad og madkultur er dét, der lukker mange døre op for mig. Overalt, hvor jeg har rejst, har kvinder budt mig velkommen i husets ”hjerte”. Her har jeg fået lov til at følge madlavningen eller selv haft hænderne i dejen. I små junglelandsbyer eller på en ø i Titikakasøen har vi ikke haft fælles sprog, men kærligheden til mad har været den fælles forståelse, der åbnede for fortroligheden. Jeg har altid rejst med rygsæk og så primitivt som muligt. Transportmidlerne indbefatter alt fra hestevogn til kameler og æsler over knallerter og kanoer til firehjulstrækkere og fly.
Jeg har rejst i de fleste europæiske lande incl. Balkan (Makedonien, Albanien m.fl.) og de baltiske lande. Desuden Mellemøsten og Nordafrika (bl.a. Tyrkiet, Syrien, Ægypten, Marokko, Tunesien) samt i Kenya.
Jeg har boet og arbejdet i München og London i længere perioder.
I 1968 rejste jeg til Ceylon og i 1980 besøgte jeg for første gang Nepal, Indien og Bangladesh.
I 1978 tog jeg 9 måneders orlov og rejse med rygsæk i Tyskland, Italien, Grækenland og Jugoslavien. I 1982 tog jeg igen orlov, denne gang 3 måneder, hvor jeg rejste med rygsæk i Indien, Thailand og Malaysia..
I 1985 sagde jeg mit gode redaktørjob op, købte en ny rygsæk og rejste ud i det blå et årstid. Turen gik til Syrien, Indien incl. Ladakh, Nepal, Burma, Thailand, Fillippinerne, Indonesien, Hong Kong, Kina, Tibet, Taiwan, Korea, Japan, USA og Mexico.
Jeg har rejst flere gange i USA. Jeg var første gang i landet, da jeg skulle promovere min kogebog ”Vegetarisk køkken” (udkommet i Danmark i over 100.000 eksemplarer og desuden udgivet i Tyskland) for et amerikansk publikum. Ved den lejlighed besøgte jeg Vermont, New Jersey og New York. Senere har jeg rejst i Californien, Arizona, Utah og Nevada.
I 1990’erne udforskede jeg primært Mellem- og Sydamerika: Mexico, Guatemala, Ecuador (incl. Galapagosøerne), Chile, Bolivia, Argentina og Peru. I disse år rejste jeg også til Cuba, Laos, Cambodia og Vietnam. De seneste år er rejserne gået til bl.a. Iran, Uzbekistan og især Indien igen, igen …
Jeg har udgivet omkring 35 bøger, primært rejse- og madbøger, bl.a. ”Med vinger til solens køkken – en rejse- og madbog fra det gamle Ægypten til Tibets tider og Aztekernes rige” samt bøger om mad fra Thailand, Cambodia & Laos, om mad fra Marokko, og mad fra Mexiko. En del af mine bøger er udkommet i USA, Tyskland, Sverige, Norge, Finland og Holland.

 

 

Lene Frøslev

Profession: Journalist

Optaget i klubben: 2006

Født 1951

Hjemmeside: www.globaltudsyn.dk

Formand for Kvindelige Eentyreres Klub 2009-2011

Som udenrigspolitisk journalist har jeg rejst i krigs- og konfliktområder i 15 år, primært for Berlingske Tidende. Undervejs er jeg er blevet skudt på med maskingevær og kanoner af israelsk militær i Gaza og af serbiske snigskytter i Mitrovice i Kosovo. I Afghanistan har jeg været til landsby-bryllup iført burka i Faizabad, rapporteret fra en skyttegrav i Deistekhala, og rykket frem sammen med børnesoldater mod Taleban. I Irak har jeg været embedded med amerikansk militær på jagt efter Saddam Hussein i Tikrit, og jeg har interviewet islamistiske oprørere i Falluja. I Nigeria har jeg stået ”at gunpoint” over for dollarsultne politisoldater i mangrovesumpene. I Nordirland har jeg været turist hos IRA. I DR Congo har jeg sammen med Lene Topp besøgt mbuti pygmæer i Ituri regnskoven.

Min nysgerrighed og profession har bragt mig – udover Europa – til Grønland, Island, Balkan, Nigeria, Kenya, Rwanda, DR Congo, Senegal, Egypten, Libanon, Syrien, Israel, Palæstina, Jordan, Irak, Iran, Yemen, USA, Cuba, Guatemala, Venezuela, Rusland, Afghanistan, Vietnam, Thailand, Hong Kong, Indien, Pakistan, Tajikistan og Australien.
Min familie består af mand, en voksen søn, to tilgiftede voksne børn, og jeg er pap-bedste til tre børnebørn.

 

 

Lene Kohlhoff Rasmussen

Profession: Bygningskonstruktør, forfatter, foredragsholder og rejseleder

Optaget i klubben år 2016

Fødselsår: 1969
Hjemmeside: www.kohlhoff.dk

Jeg startede som rygsækrejsende i 1994. Det blev startskuddet på mit aktive rejseliv og med min nyerhvervede ungdommelige eventyrlyst fik jeg den skøre idé at blaffe hele vejen til Gambia gennem Sahara. Jeg har sidenhen boet og arbejdet i England og Grønland. Nu bor jeg hjemme i Danmark, men tager ofte på langvarige rejser på egen hånd. I 2013 tog jeg ud på en rejse, der varede halvandet år. Det mest af rejsen foregik ad Silkevejen – bl.a. Irak, Afghanistan og en masse andre lande. Undervejs boede jeg hos bjergbønder og nomader i Centralasien og Iran.
Jeg søger altid efter de få steder i verden, hvor der stadig findes mere end blot et islæt af mystik og eventyr.
På mit næste store projekt vil jeg følge tre af verdens største floder – Amazonas, Nilen og Ganges. Jeg vil foretage ekspeditioner langs hver af disse tre floder fra udspring til delta. Den første etape langs Amazonas foretog jeg i sommeren 2016.
Jeg skriver bøger og holder foredrag om mine rejser.

 

Lene Rishede

Profession: Iværksætter
Optaget i klubben: 2001

Født 1968

1993 Til hest fra Danmark til Sydfrankrig. Red rundt i Europa 1 år.
1997 På motorcykel fra Danmark til Mongoliet

1999 Til hest fra Mongoliet til Danmark

Har redet rundt i Europa. Længste tur til hest var fra Mongoliet til Danmark.
Rejser gerne på motorcykel rundt i verden. Er meget glad for dyreliv og naturen, søger derfor gerne væk fra menneskeheden i perioder.
Iværksætter hvilket giver mig berøring med forskellige brancher.

 

Lene Topp

Profession: Geograf, skribent, fotograf, videograf, dokumentarist og eventyrer. Ejer af firmaet Toppx2

Optaget i klubben: 1994

Født 1959

Hjemmeside: www.toppx2.dk

Formand for Kvindelige Eventyreres Klub 2012 til nu
Hjemmeside: www.toppx2.dk
På evig jagt efter viden om samspillet mellem natur, dyr og mennesker – og også en passion for oprindelige befolkningsgrupper og deres historie.
Har rejst i kølvandet på læderskildpadderne på deres migrationrute fra Papua til Molukkerne. På sporet af hvalhajer i Papua og djævlerokker i Sydøstasien. Flere ekspeditioner til det indre Borneos frodige skove og ophold hos de tidligere hovedjægersamfund. Mere end 1500 dyk med alt fra hvidhajer til mikroskopiske rejer i store dele af Asien, i Stillehavet og ved de mexikanske kyster. På hundeslædetur i Rusland og Nordsverige. I landrover gennem Uganda, Rwanda og DRCongo med besøg hos bjerggorillaer i alle tre lande.
Har kendt min mand, Claus, siden 1984, og vi har sammen haft et særdeles begivenhedsrigt liv. Vi boede fra 2002 til 2010 på Borneo, hvor jeg arbejdede med naturbevarelse for WWF. Vi har mange fælles passioner, blandt andet dykning, fotoarbejde, natur, og det at sejle.
Drømme og ideer for fremtiden er ufatteligt mange og diverse.

 

Line Friis Fredriksen

Profession; biolog, forfatter, tv-vært, foredragsholder, markedsejer, hustru – og mor
Optaget i klubben: 2014

Født: 1976
Hjemmeside: www.linefriisfrederiksen.dk

For mig ligger eventyret i at opsøge det særegne, det udfordrende, det skæve. Om det er på høje sneklædte bjerge, i pulserende storbyer, i frodige regnskove eller med tømmermænd i en bus på Møn – eventyr findes overalt.

Jeg har jagtet krybskytter i Indonesien, kørt hundeslæde på den grønlandske indlandsis, været i praktik hos FN i New York, set floddelfiner på Ganges, fanget piratfisk dybt i Amazonas, besteget sneklædte bjerge i Alaska og opsøgt små fiskemarkeder i Marokko.

Jeg har haft eventyrlige morgener på den rumænske del af Donau og våde aftener i Skotland. Men jeg har også fundet masser af eventyr på cykelture i Danmark, vandreture i Sverige og Norge, på en markedsplads udenfor Esbjerg og på de tyske motorveje. Jeg har undervejs frosset som en i pokker, været ved at dø af skræk, lært at bruge en tissetragt, kæmpet med alt hvad jeg havde i mig og skreget af fryd.

Og jeg har mødt så mange utrolige mennesker, som har skabt stærke og dybe minder i mit sind;  Man kan kende nogle mennesker i lang tid, uden at de får stor betydning for én, og så kan man møde mennesker, som man kun kender et kort øjeblik, et splitsekund, men som borer sig ind i hjertet og tankerne og for altid efterlader sig spor.

Tidligere elskede jeg mest at rejse alene. At være fri i handling og tanke. Men nu har jeg fået verdens to dejligste drenge – og en ekstra i tilgift fra min mand. Så nu føles eventyret kun helt ægte, når jeg deler det med dem. De skal også opdage, at verden er det dejligste eventyr.

 

 

Lise Ladegaard

Profession: Tekstildesigner fra kunsthåndværkerskolen i Kolding. Derefter arbejde som grafiker,nu designchef i Post Danmark.

Optaget i klubben: Januar 1996

Født 1950

 

Liselotte Friis Reimers

Profession: Landinspektør
Optaget i klubben: 2003

Født:1954

Det er altid naturen, der trækker, når jeg rejser – specielt faunaen. Først og fremmest grizzly bjørnene , som jeg har levet tæt på i 7 somre i Alaskas vildmark og hvalrosserne i Beringstrædet. Et par enkelte strejfende isbjørne på Grønland er det også blevet til.
Bjerggorillaer og borgerkrig i Zaire, chimpanser i Kenya og Uganda, orangutanger i Indonesien, coyotes og jabalinas i Texas. Indfanget 1,5 meter lange båndvaraner i Malysia. Svømmet med pingviner og søløver ved Galapagos, dykket med delfiner, havskildpadder og gråhvaler. Dykning ved Maldiverne, Malaysia, Australien, New Zealand, Western Samoa, Hawai, Mexico, Costa Rica, Antigua, Israel, Ægypten, Fillipinerne, Kenya, Cuba.
Flyvercertifikat, egen PA28. Tiger Moth over Australien og New Zealand.
Sejlads ad Europas floder og kanaler til Atlanterhavet med vores gamle, færøske fiskerbåd. I 10 år boet på hollandsk stålbåd i Roskilde havn. Lige nu finder jeg eventyret i det sydeuropæiske, helst på cykel.

 

Lone Gregersen

Profession: Producerass., tilrettelægger

Optaget i klubben: 1997

Født 1946

Fem år i Tanzania, med ophold hos landets stammefolk bl. a. masaierne. Bestigelse af Kilimanjaro, dykning i det Indiske Ocean, vilde dyr i Serengeti, Mikumi og Ruaha. Ophold på verdens tag i Himalayas bjerge, i Ladaks hovedstad Leh. Ophold i husbåde på det smukke Kashmirs floder og søer. Gennem syv år på nogle af Indonesiens tusindvis af øer: Java, Bali, Lombok, Sulavesi, Sumatra og ikke mindst i Banjarmasin på Borneo. I øjeblikket bor jeg på nordsiden af Borneo, nemlig i den Malaysiske delstat Sarawak. At sejle gennem regnskovens sindrige flodsystem, at bo i Dayakernes langhuse er også en ubeskrivelig oplevelse. Og sådan kan jeg blive ved med opremsning af eventyrlige oplevelser. Besøg på Madagascar og Reunion i det Indiske Ocean. Mange ophold i Kenyas smukke natur. Ophold i Laos, især hovedstaden Vientienne. Besøg i Thailand. For slet ikke at glemme især Sydeuropa, samt Sverige og Norge. I 1998 rejste jeg med min mand til Peshawar i Pakistan, tæt ved den Afghanske grænse. Burgaklædte kvinder, feudalisme, talibanmilits, sindsoprivende trafik, verdens største stamme Pashtu, der bor i lovløst land,våben overalt på jorden som i luften, i sandhed en minderig oplevelse.

Lone Roesen

Profession: Plejehjemsassistent, krop/gestaltterapeut
Duelighedsbevis i sejllads.Billedkunstner.
Optaget i klubben: 1987

Født 1955

Mine mest eventyrlige oplevelser havde jeg, da jeg arbejdede på Island på et sygehus og rejste rundt i landet med nye kolleger fra sygehuset og måtte lære et nyt sprog efter naturmetoden. At opleve Taj Mahal i fuldmåneskær, hvor den hvide marmor er lyseblå og mange tusinde halvædelstene står og blinker som stjerner i natten. I Pakistan at vandre i Hunza-dalen og køre på silkeruten som forsvandt i et jordskred og komme igennem et pas i 5000 m højde for at komme ind i Kina. Det er spændende! På mine rejser er der næsten altid en togtur, en sejltur og en trekkingtur i bjergene. Skiture næsten hvert år, helst slalom og helst et nyt sted hvergang. Sejlads på alle fridage i de danske farvande gennem de sidste 8 år. Rejseår for længere rejser: Island: 1975, Sri Lanka: 1981, Grønland: 1981, Sri Lanka/Nepal: 1983, Nordkap: 1984, Indien/Nepal: 1985, Thailand: 1986, Grækenland: 1987, Peru: 1987, Pakistan (silkeruten)/Kina: 1988, Interrail (Portugal): 1989, Rundt om Mount Blanc: 1990, Tjekkoslovakiet (høje og lave Tatra-bjerge): 1991, cyklede fra Oslo til Trolhättan 1994,

Korsika: 1996, Tanzania/Zanzibar besteg killimanjaro,på safari i Serengeti og ngorongoro krateret.Vietnam med trekking i Sa Pa området 1999.Brasilien med Iguazu og rio 2004.Australien,besteg ayers rock,Sydney,Melbourne,blue pingvin island,Mansfied,Woods Point.2005.Rusland fra Sankt Petersborg til Moskva,Cykeltur på Åland/Finland/Helsinki. Sydfrankrig, Cap Dail 8x.

 

Lotte Reiter

Profession: Biolog, varmtvandsterapeut, naturterapeut, yachtskipper, redningsdykker, livredder og kok

Optaget i klubben i 2017

Jeg er opvokset på en lille ø med en grøn mor og en blå far og har både biologi, havebrug, både og sejlads med i bagagen – sammen med to andre gaver, som har været bærende for hele mit liv; stærke rødder og bæredygtige vinger.

Jeg flyttede hjemmefra som 17-årig, pakkede rygsækken til første solotur om jorden som 20-årig og har altid følt mig kaldet til steder, hvor naturen fylder mere end kulturen. Alligevel har jeg med årene fået åbnet øjnene, hjertet og maven for den antropologiske såvel som den kulinariske side af eventyret og har oplevet forrygende smagsoplevelser og fantastiske møder med mennesker verden over, hvoraf flere har ført til varige venskaber.

Jeg er vild med både troperne og med Nordatlanten og især med øer. Fordi naturen her er evolutionært enestående, fordi det her ofte er let at interagere med lokalbefolkningen, og fordi vand drager. På over og under overfladen. Denne dragen har ført til sejlads i Stillehavet, udforskning af mangrover i kajak, mærkning af havskildpadder og dykning i de store oceaner. Jeg har deltaget i kortlægningen af koralrevet omkring Aldabra, et kæmpestort uberørt UNESCO-område med helt enestående undervandsliv. Og jeg har lavet masser af terrestrisk feltarbejde i øde egne under primitive forhold.

Jeg har delt hverdag med kæmpeskildpadder og kokoskrabber på de ydre øer af Seychellerne og med lokale familier i Indien, Amerikansk Samoa og Australien. Der ligger små stykker af mit hjerte i både Tasmanien, Salomonøerne, Island, New Zealand og Skotland – for blot at nævne nogle få.

Mit seneste store eventyr har været af den ægteskabelige art, men rejseaktiviteten er kun dalet marginalt af den grund. Dog er der ikke længere kun solorejser på programmet.

I dag kombinerer jeg glæden ved naturen med lysten til at hjælpe andre mennesker gennem naturassisteret terapi og deler kærligheden til det våde element gennem kropsterapi i varmt vand.

Louisa Fjeldberg

Profession: Bestyrende reder, hjemmegående, psykoterapeut-studerende. Egen virksomhed i tele-kommunikation. Kursuscenter med kurser indenfor IT.

Optaget i klubben: 2006

Født 1966

Jordomsejling. Sejle over Stillehavet, vildsvinejagt på Marquesas, sejle/ankre og vandre ved indsøerne langs den nordøstlige del af Australien, Arnhem Land, Krakatoa, Yemen, den østlige del af det røde hav. Bygger skib i Helsingør.

 

Louise Crandal

Profession: Freelance journalist og fotograf, samt
foredragsholder og paragliderpilot

Optaget i klubben: 2004

Født 1970

At være i øjenhøjde med ørne, gribbe og glenter er blevet en stor del af mit liv siden jeg i 1992 begyndte at dyrke den flyvske sport paragliding. Jeg har fløjet i 28 lande og er flere gange Europa- og Verdensmester. Min paraglider har båret mig over den Kinesiske Mur, 240 kilometer på tværs af det Nordbrasilianske busklandskab, over Mongoliet, langs Alperne og op blandt kongeørne og cumulusskyer. Paraglideren bliver ikke lagt på hylden, før jeg fylder 80, men med en guldmedalje i baglommen sagde jeg farvel til ti års konkurrenceflyvning efter Verdensmesterskaberne i marts 2005, og har byttet den internationale scene ud med et liv omgivet af rovfugle. Jeg træner fugle til at flyve i selskab med mig, når jeg flyver paraglider, og at flyve og være tæt sammen med ørne, glenter og falke er det ypperligste jeg endnu har oplevet. Kun få mennesker har arbejdet med fugle på den måde, men de første vingeslag er taget og hvem ved, hvad det bringer med sig af ny viden om luftens sande mestre.

 

Maria Petri

 

Profession: Designer MDD, Fotograf og skribent.

Medlem siden sept. 2016.
Født: 1959

Pilot, hestemenneske, træskibsejer, mor til tre, nu voksne, børn. Bosiddende på Djursland med min partner Dieter Betz, med hvem jeg også har et luftfotofirma – og laver ”actionbilleder” fra luften i vores egen lille flyvemaskine.
På rejser er mit omdrejningspunkt især kulturen og den vilde natur – det involverer ofte også småfly – og heste. Begge dele gode måder at komme til steder, der ellers kan være svære at nå.
Jeg har redet på Criollo-heste med gauchoerne ved foden af Andesbjergene – og elefant i Nordthailands regnskov. Rejst med hestevogn og været ildpuster. Trænet vilde heste i Afrika og krydset Namib Desert som co-pilot i et lille propelfly. Fotograferet Islands vulkaner fra luften og redet over lavamarken til Vatnajøkull med flok på 50 løse heste. Sejlet i Dhow med de lokale fiskere ved Tanzanias østkyst, fløjet svævefly i otte km højde over New Zealands alper og hangglider fra stejlklippe i Sydafrika.
For mig ligger det største eventyr i øjeblikkets magi . . . de fortryllede sekunder, som man ikke kan forudse eller planlægge . . .
Uddannet på Designskolen Kolding Institut for Unika (1988 til – 94) og på DJH/DJMX, Storytelling og Visuel formidling. Indehaver/founder af designvirksomheden Concrete Terrazzo (1996 – 2003) Indehaver/partner i luftfotofirmaet Hawk Eye Photography (2004 – present). Arbejder desuden freelance som grafisk designer, tekstforfatter og fotograf. Har leveret artikler, rejsefeatures og fotos til utallige publikationer.

Mette Forum Petersen

Profession: Selvstændig grafisk designer, kunstner. Formand for Kvindelige Eventyreres Klub fra 2017.
Optaget i klubben: 1994

Fødselsår: 1961
www.metteforum.dk

Krydsfeltet mellem det moderne, det etniske og naturen har altid optaget mig meget. For mig er drivkraften at engagere sig og finde nye rum både ude i verden og inde i sig selv.
En marts morgen tog jeg med den transsibiriske jernbane mod Kina. Den rejse kom til at vare 8 år og har forandret mit liv for altid. 6 måneder på godt og ondt i Kina, Tibet – over Himalayabjergene til Nepal med silke i tasken, smuglet ud for tibetanerne, Myanmar – Burma railway og menneskemylderet på dækket af en floddamper ned af Irrawadyfloden. Stormfulde malaysiske tropeøer og sultanens kok, der laver suppe i et træskur på stranden. Indonesien med jordskælv, vulkanudbrud og flugten over Malacca-strædet til Singapore på taget af piraternes træbåd.
Mødet med mit nye hjemland, Australien, først Katherine i Northern Territory, hvor jeg arbejdede som skiltemaler, grafiker og skolelærer, siden øen Tasmanien. Her boede jeg i 6 år i 7 forskellige huse og uddannede mig som grafisk designer på Hobart Art Institute. Jeg er dybt inspireret af australsk kunst, står i nær forbindelse med kunstnere i Australien og medvirker løbende i tværkulturelle kunstprojekter.

 

Mette Weber

Profession: Redaktør og Cross–Culture Coach

Optaget i klubben: 2003

Født 1950

Hjemmeside: www.metteweber.dk

Verdensborger – International dansker født med Københavner blod i årene i 1950. Jeg går i store sko, stiletter og kondisko og tror på “Kardemommeloven” hvor man kan gøre lige hvad man vil, når man blot man respekterer andre. Jeg har gennem de seneste 17 år i Asien og Afrika skabt mig internationale kompetencer og udviklet min transportable “one-woman” firma “COPE – on top of the world”.

Rejserne er blevet en livsstil. Jeg balancerer mellem forandringer og forankring og elsker førstegangsoplevelser. Jeg kan planlægge og strukturere, men også være i kaos. Fra at gå med timemanageren under armen, har årene ude i verden lært mig også at være til stede, der hvor jeg er og at vælge til og fra. De kompetencer bruger jeg, uanset hvor i verden jeg befinder mig, når jeg telefon coacher danskere i Hillerød, Wranda, London eller Kina.

I dag pendler jeg mellem 2 verdensdele. Jeg holder kurser og foredrag i ”action learning” ”What happy people know” kommunikation, konflikthåndtering, forandringsprocesser, udstationering, kulturmøder, internationale kompetencer.

Jeg er forfatter til bogen ”Når Penelope rejser med – udstationering for hele familien” og redaktør på og initiativtager til www.verdensborger.net et globalt netværk for dansktalende mænd og kvinder bosat i hele verden.

 

Naja Mikkelsen

Profession: Geolog
Optaget i Klubben: 2013

Grønland er mit barndomsland. Her stod min barnevogn, sammenflikket af proviantkasser og surret fast på en hundeslæde under de flammende og ofte vilde nordlys. Eventyret blev givet mig i vuggegave.

Siden har de grønlandske slædespor ført til mange eventyr rundt omkring i verden. En fortættet og intens nytårsnat på toppen af en maya pyramide i Mellemamerikas mørke jungle, stjernenætter om bord på skibe i Stillehavet, det Indiske Ocean og det Sydkinesiske hav med morild lysende og funklende i kølvandsstriben, hårde sejladser i Nordatlanten, trekking i bjergkæder med gyldne solopgange oplevet i en boblende eufori af glæde, nætter på Grønlands uendelige Indlandsis og i teltlejre på den drivende og uforudsigelige havis i Polhavet.

Den fortættede oplevelse af buddhistiske munkes morgenbøn inden solopgang i Tibet, teltlejre i det Nordligste Grønland følgende sporene af tidligere tiders arktiske ekspeditioner, dykning i det Røde Hav med en stille forundring over den eventyrlige verden, der findes under havets overflade.

Der er så mange eventyr ude i den store og spraglede verden.  Men eventyret findes også i det nære: funklende dugdråber i græsset når solen står op en tidlig morgen, den spæde lyd af sølvklokker om vinteren, når vinden bevæger sivene langs søen hvor vanddråber er frosset til små iskrystaller.  Livet er fuldt af underfundigheder og skønne eventyr.

Nanna Noe-Nygaard

Profession: Professor i geologi ved Københavns Universitet

Optaget i klubben:

Født 1940

Nina Rasmussen

Profession: Forfatter

Optaget i klubben: 1996

Født 1942

Hjemmeside: www.ninaoghjalte.dk

Jeg har altid vidst, at jeg var en eventyrer, og jeg har rejst i verden helt for min egen skyld. Siden den første store rejse har jeg haft det held at jeg kunne leve som forfatter og foredragsholder . Når jeg ser tilbage på mit liv kan jeg glæde mig over alt det jeg har oplevet. Jeg har haft tolv eventyrlige år hvor jeg spillede teater med Solvognen, deraf fem år på Christiania .

Jeg har fået børn og bygget et hus med sekskantede værelser på Djursland. Sammen med min familie har jeg kørt på motorcykel gennem Sydamerika, Sovjet, Indonesien, Malaysia Papua ny Guinea australien Afrika og Cuba. Igennem årene har det været min store interesse at fotografere, og alle mine bøger er illustreret med egne fotos. 

De sidste femten år har jeg fortrinsvis rejst i muslimske områder. Albanien blev indtaget på knallert, Iran med bus og fly, Pakistan, og Afghanistan i 2CV ligesom Kurdistan, Irak , Syrien, Jordan og Tyrkiet. I 2006 konverterede jeg til Islam, og indføjede Aisha I mit navn. De hellige byer Mekka og Medina besøgte jeg som pilgrim i januar 2007. I årenes løb har jeg har skrevet ti bøger om mine oplevelser, deraf de fire sammen med min mand gennem 34 år, Hjalte Tin. Jeg har og set det meste af verden – men slet ikke nok! Så længe der er en et sted jeg ikke har set, vil jeg være på vej! Jeg elsker verden, og jeg elsker livet!

Bogliste :
Held og lykke
Sommer hele året
Hos fremmede venner
Fra Cape til Cairo
Som en albansk jomfru
Alene i Iran
Himalaya i sigte
Solvognen
Rejsen til landet der ikke findes
Pilgrim i mekka

Nynne Bjerre Christensen

Profession: Journalist

Optaget i klubben: 2007

 

Pernille Kløvedal Helweg

Profession: Billedkunster

Optaget i klubben: 2005

Født 1946

Hjememside: www.pernillekloevedalhelweg.dk

Jeg er et efterkrigsbarn og 68`er. Boet i Tyskland som barn og set landet blive bygget op. Hedder Kløvedal fordi jeg boede i kollektivet Maos Lyst fra 69 og nogle år frem.

Største rejseoplevelse: At være ene dansker med på hval fangst i Thule, hvor de sidste mænd i verden fanger narhvaler med harpun fra kajak.
Deltaget på rejser i forbindelse med udgivelser af bøger, artikler eller udstillinger til Grønland, Thule, El Salvador, Guatemala, Ghana, Namibia, Syd Afrika, Vietnam, Berlin, Bejing, New York og Halmtorvet. Modtog Statens Kunstfonds 3 årige arbejdslegat i 2002

Puk Damsgaard

 

 

Rikke Nöhrlind

Profession: Master i afrikastudier,  Senior Human Rights and Advocacy Advisor, eventyrer

Optaget i klubben: 1981

Født 1959

Outdoor adventurer, iværksætter og menneskerettighedsaktivist

  • Startede eventyret som ung rygsækrejsende i Europe og Mellemøsten og et års rejse i USA, Mellemamerika og Caribien med højdepunkter som ’work-away’ på containerskib fra San Francisco til Panama og glad øbo blandt rastafarians på Tobago. Som 22-årig slog jeg mig ned i Tanzania (i alt 5 år) først som højskolemedarbejder, senere satte jeg brugskunstbutikker op.
  • Ansat af FN (UNSO) i Kenya i 2 år; hvor jeg bl.a. arbejdede med nomadebefolkninger.
  • Udviklings- og menneskerettighedsarbejde for Folkekirkens Nødhjælp i det sydlige Afrika igennem 10 år; der kom jeg tæt på nogle af anti-apartheids-bevægelsens hovedpersoner.
  • Initiativtager til et internationalt netværk til bekæmpelse af kastediskrimination (IDSN) og direktør for organisationen i en årrække med mange intensive rejser i Nepal, Bangladesh, Pakistan og Indien. Som advokat for dalitternes rettigheder bidrog jeg markant til FNs anerkendelse af problematikken.
  • Kajakeventyrer: Kajaknomade i Sveriges vidunderlige skærgård (udforsket fra Gøteborg til Norges grænse).  Kajakekspedition i Grønland 2012 – 14 dage med et internationalt hold til Qualeralit gletcher.
  • Vandet er mit element: Jeg har arbejdet som work-away på et norsk containerskib fra San Francisco og ned gennem Panama kanalen; jeg sejler, har dykkercertifikat (fra Utila ved Honduras) og vinterbader.

 

Ruth Hagerup Andersen

Læge, speciallæge i anæstesi, arbejder freelance i Norden. Jordomsejler, Børnebogsillustrator, amatørkok, coach.

Optaget i klubben: 1998

Født 1953

Jeg valgte min uddannelse ud fra at jeg havde lyst til et frit, højt specialiseret, nyttigt arbejdsliv, og især for at rejse til de varme lande og redde syge børn. Traf som 24-årig Troels Kløvedal, som jeg fik mine to døtre Gurli og Sille Freydis med. Sammen rejste og levede vi de følgende 17 år skiftevis på bondegård på Djursland og på det gode skib s/y Nordkaperen under jordomsejling.

Jeg er stærkt draget mod det våde element, og dyrker det herhjemme som sommer-og vinterbader. Min passion på rejser som hjemme er god menneskelig kontakt, gerne med kulturel udveksling såsom madlavning som omdrejningspunkt. Mit hjerte banker for udstødte og rådvilde mennesker, og jeg har derfor i 2013 gennemført en uddannelse som coach hos Manning Inspire.

Sidse Simonsen

Profession: Pædagog. Ansættelse i »KASPO«, Karlebo Skole

Optaget i klubben: 1997

Født 1941

Student fra Roskilde Katedralskole. Aupair i Frankrig og USA.

2 år på handelshøjskole. Engelsk, tysk og fransk.

1 år på børnebogsforlag. 2 sønner i mit første ægteskab.
Et liv på landet med hesteopdræt og kødkvægopdræt.
Det, at jeg er jæger, har givet mig adgang til utallige naturoplevelser enten som skytte i Danmark eller som ledsager i udlandet.
På bjørnejagt i Kasakhstan, bøffel-, elefant- og leopardjagt i Zimbabwe.
Hen ad vejen er der blevet tid til at sejle– det er dog ikke blevet til mere end duelighedsprøven – at spille badminton og dyrke yoga. Sent fandt jeg på at uddanne mig til pædagog og har nu arbejdet i faget siden 91. Indimellem har jeg overlevet ballontur over bushen i Afrika. Whitewater kayaking på den krokodille– og flodheste fyldte Zambesiflod og siden hen mere adstadigt en fire-dages kanotur på samme flod.
Det sidste tiltag har været 3 måneder på Philippinerne med min mand i hånden og rygsækken på nakken.– En gang spejder– altid spejder. Dagligdagens yderligere timer tilbringes på en gård i Nordsjælland, hvor udendørs sysler trækker. Bjørnejagt i Canada og flodsejlads i Frankrig er siden føjet til de mangfoldige oplevelser.

 

Susan Moser

Profession: Naturstens ekspert/konsulent til byggeriet i hele verden, iværksætter.

Født: 1965

Optaget i klubben: 2018

Hjemmeside: www.moserogmoser.dk

 

Fra jeg var lille har jeg stået og spejdet ud over horisonten og længtes efter at komme afsted på eventyr – ud at opleve verden med de mange folkeslag, racer, religioner og kulturer udover naturen og de vilde dyr.

Fra jeg var 10 år har jeg rejst uden mine forældre, først med Vedbæk Pigegarde gennem en del år, så afsted til en engelsk familie da jeg var 11 år – i 6 uger helt alene og mange somre siden. Min første tomletur var som 17 årig i Tyrkiet og som 18 årig tomlede jeg fra Montevideo i Uruguay over Argentina og Andes bjergene til Santiago de Chile. Der er kommet mange flere eventyr siden da til min historie ved at tomle og bruge lokal offentlig transport. Bl.a. hele vejen rundt langs kysten i Brasilien og gennem Amazonas, på sejlskibe, med tog i Kina og til fods og i bil i Afrika i søgen efter vilde dyr, eventyret og natursten.

I de 30 år jeg har arbejdet med natursten til byggeriet, har jeg besøgt virksomheder og stenbrud i mange af verdens lande og altid fået nogle kæmpe oplevelser med de lokale folk hvoraf nogle er blevet til varige venskaber.

Pt. opholder jeg mig rigtigt meget i Mellemøsten med rådgivning på meget store byggerier omkring brugen af natursten.

Noget af det bedste man kan opleve, er at få sig et rigtigt godt grin med mennesker, man møder i et fremmed land – uden at tale samme sprog – SÅ forstår man, at vores inderste menneskelige værdier er ens uanset race, opvækst, køn og religion.

Jeg er også storvildtsjæger, men skyder kun dyr, vi selv ville spise.

 

 

 

 

Susanne Alsing

Profession: Eksportør og event manager

Optaget i klubben: 1986

Født 1959

The world is my oister!
Jeg så tidligt, at verden er stor og mangfoldig og ligger klar til at udforske og opleve. Som 16-årig tog jeg til USA og tog senior året på en amerikansk high school, siden er det blevet til besøg og ophold i over 80 lande – jeg har boet i Kina i 80’erne, arbejdet på krydstogtskibe, boet i New York, Tyskland og England i halvdelen af mit liv.  Jeg har rejst i Nepal, Grand Canyon, Columbien, Indonesien, Malaysia, Australien etc. Har dog også fundet ud af at en tur til Toscana kan være lige så intens som en tur til Antarktis, det handler om at gå ind i oplevelsen og suge det hele ud. Jeg er  bosat i Spanien.

Vibeke Muasya

 

 

 

Vibeke Spangsberg

Profession: Journalist, forfatter, foredragsholder og Counsil Guide.

Optaget i klubben: 1995

Født 1949

Formand for Danske Kvindelige  Æventyrere: 2003-2005

Jeg blev kastet ud i mit første eventyr, da jeg som journalistelev med få dages varsel kom med hjælpefly til Calcutta under borgerkrigen i Bangladesh. Her var jeg – ud over at besøge flygtningelejre og Mother Teresas hus for døende – med frihedskæmperne inde i Bangladesh og endte med at måtte flygte fra en landsby og ud gennem et  minefelt, da vi kom under beskydning fra de pakistanske tropper.
I 1973 tog jeg så på egen hånd som nyudlært journalist og freelancer til Beirut, hvor det lykkedes mig at komme i kontakt med PLO og PFLP (dem med flykapringerne). Her besøgte jeg bl.a. en flygtningelejr i Beirut, hvor der havde været lukket adgang for besøg i et par år, hærkommandoen I Beirut (der ventede på borgerkrig), og en partisantræningslejr i Sydlibanon.

Siden min ilddåb i Indien og Libanon har jeg besøgt alt i alt over 40 lande.

Jeg har bl.a. redet på hest og kørt snescooter på Island. Fanget torsk på Færøerne. Gået Caminoen i Nordspanien og skrevet en bog om den gamle pilgrimsvej (Magiske Camino – På vandretur med vabelplaster og Vorherre). Og jeg har boet i lerstampet hytte i en helseskole i junglen på Sri Lanca, hvor jeg bl.a. har lært ayurvedisk healingmassage.
I de senere år har jeg interesseret mig for shamanisme, herunder indiansk livsfilosofi, konfliktløsning og samklang med naturen.  Jeg er nu Counsil Guide oplært ud fra oldgammel May visdom. I den forbindelse er jeg blevet ceremonielt indviet på indianervis til vandet, jorden, luften og ilden på Yucatan Halvøen i Mexico. I forlængelse heraf har jeg bl.a. været på indiansk VisionQuest alene i naturen, og jeg har lært at lave maya-horoskoper ud fra oldgammel maya-viden.

 

 

Vivi Winge

Profession: Turistfører i Danmark, Norge, Sverige

Optaget i klubben: 1997

Født 1941

Jeg er født i 1941 i København – uddannet fransk-engelsk korrespondent ogaut. turistfører på fransk og engelsk i Skandinavien. Jeg har boet 1 år i Bristol, England, 1 år i Neuchatel, Schweiz og et år i Wärmland, Sverige. Jeg blev gift norsk, og fra 1961 til 1969 boede vi i Paris, hvor mine to børn blev født. Jeg har været medlem af bestyrelsen af tæppefabrikken, Brdr. Wittrup A/S, Vejle. Jeg har været i Turistførerforeningens bestyrelse i 6 år. Jeg er repræsentant i Fonden Wonderful Copenhaque for Turistførerforeningen. Jeg er medlem af bestyrelsen i “Copenhagen Accueil”, en fransk forening, hvor jeg er ansvarlig for PR, virksomhedsbesøg m.v. Jeg er medlem af ITW – International Womens Club. Jeg har oplevet meget ude i verden: I 1966 var jeg på det rystende Hotel Hilton, Istanbul under et forfærdeligt jordskælv. Jeg er blevet lettere overfaldet i Rio, har fanget alligatorer på floden i Manaus om natten, kørt i et overophedet tog til Borobudur. Jeg har cyklet i Penang, er blevet væk i Tokyo og er blevet bidt af en abe i Gambia på et tidspunkt, hvor der var hundegalskab. Jeg har svømmet i Teman Negaras floder og redet i slugten i Gran Canyon, jeg har stået på ski i Sierra Nevada og surfet ved Galvestone og stået på vandski ved Panama kanalen. Nogle enkelte gange har jeg været ude som rejseleder for Berlingske Tidende Mellem os – bl.a. til Norge og til St. Thomas (krydstogt). Om sommeren arbejder jeg freelance især for franske landmænd fra Bretagne. Jeg er enke efter en læge, så jeg guider også en del lægekongres-damer rundt i landet. Jeg har været i Finland med franske arkitekter.