Profession: Biolog, varmtvandsterapeut, naturterapeut, yachtskipper, redningsdykker, livredder og kok

Optaget i klubben i 2017

Jeg er opvokset på en lille ø med en grøn mor og en blå far og har både biologi, havebrug, både og sejlads med i bagagen – sammen med to andre gaver, som har været bærende for hele mit liv; stærke rødder og bæredygtige vinger.

Jeg flyttede hjemmefra som 17-årig, pakkede rygsækken til første solotur om jorden som 20-årig og har altid følt mig kaldet til steder, hvor naturen fylder mere end kulturen. Alligevel har jeg med årene fået åbnet øjnene, hjertet og maven for den antropologiske såvel som den kulinariske side af eventyret og har oplevet forrygende smagsoplevelser og fantastiske møder med mennesker verden over, hvoraf flere har ført til varige venskaber.

Jeg er vild med både troperne og med Nordatlanten og især med øer. Fordi naturen her er evolutionært enestående, fordi det her ofte er let at interagere med lokalbefolkningen, og fordi vand drager. På over og under overfladen. Denne dragen har ført til sejlads i Stillehavet, udforskning af mangrover i kajak, mærkning af havskildpadder og dykning i de store oceaner. Jeg har deltaget i kortlægningen af koralrevet omkring Aldabra, et kæmpestort uberørt UNESCO-område med helt enestående undervandsliv. Og jeg har lavet masser af terrestrisk feltarbejde i øde egne under primitive forhold.

Jeg har delt hverdag med kæmpeskildpadder og kokoskrabber på de ydre øer af Seychellerne og med lokale familier i Indien, Amerikansk Samoa og Australien. Der ligger små stykker af mit hjerte i både Tasmanien, Salomonøerne, Island, New Zealand og Skotland – for blot at nævne nogle få.

Mit seneste store eventyr har været af den ægteskabelige art, men rejseaktiviteten er kun dalet marginalt af den grund. Dog er der ikke længere kun solorejser på programmet.

I dag kombinerer jeg glæden ved naturen med lysten til at hjælpe andre mennesker gennem naturassisteret terapi og deler kærligheden til det våde element gennem kropsterapi i varmt vand.