Profession: madskribent, tidligere forlægger

Optaget i klubben 1986

Født 1945

Hjemmeside: www.kirstenskaarup.dk

Medlem af bestyrelsen og formand for klubben i 4 år

Drivkraften bag mine rejser er nysgerrighed og lyst til at lære fremmede folk at kende. Mad og madkultur er dét, der lukker mange døre op for mig. Overalt, hvor jeg har rejst, har kvinder budt mig velkommen i husets ”hjerte”. Her har jeg fået lov til at følge madlavningen eller selv haft hænderne i dejen. I små junglelandsbyer eller på en ø i Titikakasøen har vi ikke haft fælles sprog, men kærligheden til mad har været den fælles forståelse, der åbnede for fortroligheden. Jeg har altid rejst med rygsæk og så primitivt som muligt. Transportmidlerne indbefatter alt fra hestevogn til kameler og æsler over knallerter og kanoer til firehjulstrækkere og fly.
Jeg har rejst i de fleste europæiske lande incl. Balkan (Makedonien, Albanien m.fl.) og de baltiske lande. Desuden Mellemøsten og Nordafrika (bl.a. Tyrkiet, Syrien, Ægypten, Marokko, Tunesien) samt i Kenya.
Jeg har boet og arbejdet i München og London i længere perioder.
I 1968 rejste jeg til Ceylon og i 1980 besøgte jeg for første gang Nepal, Indien og Bangladesh.
I 1978 tog jeg 9 måneders orlov og rejse med rygsæk i Tyskland, Italien, Grækenland og Jugoslavien. I 1982 tog jeg igen orlov, denne gang 3 måneder, hvor jeg rejste med rygsæk i Indien, Thailand og Malaysia..
I 1985 sagde jeg mit gode redaktørjob op, købte en ny rygsæk og rejste ud i det blå et årstid. Turen gik til Syrien, Indien incl. Ladakh, Nepal, Burma, Thailand, Fillippinerne, Indonesien, Hong Kong, Kina, Tibet, Taiwan, Korea, Japan, USA og Mexico.
Jeg har rejst flere gange i USA. Jeg var første gang i landet, da jeg skulle promovere min kogebog ”Vegetarisk køkken” (udkommet i Danmark i over 100.000 eksemplarer og desuden udgivet i Tyskland) for et amerikansk publikum. Ved den lejlighed besøgte jeg Vermont, New Jersey og New York. Senere har jeg rejst i Californien, Arizona, Utah og Nevada.
I 1990’erne udforskede jeg primært Mellem- og Sydamerika: Mexico, Guatemala, Ecuador (incl. Galapagosøerne), Chile, Bolivia, Argentina og Peru. I disse år rejste jeg også til Cuba, Laos, Cambodia og Vietnam. De seneste år er rejserne gået til bl.a. Iran, Uzbekistan og især Indien igen, igen …
Jeg har udgivet omkring 35 bøger, primært rejse- og madbøger, bl.a. ”Med vinger til solens køkken – en rejse- og madbog fra det gamle Ægypten til Tibets tider og Aztekernes rige” samt bøger om mad fra Thailand, Cambodia & Laos, om mad fra Marokko, og mad fra Mexiko. En del af mine bøger er udkommet i USA, Tyskland, Sverige, Norge, Finland og Holland.