Profession: Lægesekretær og Guide, EEG – ass.

Optaget i klubben: 1992

Født

Min søster plejer at sige: »Du lever altid med en pakket kuffert under sengen«. Det startede, da jeg som 18-årig rejste fra Hjortekær, hvor jeg er født, og tog arbejde som au-pair for en amerikansk familie i Oslo. Senere prøvede jeg bl.a. i Paris livet a la France og de londonske manérer. Men aldrig har jeg rejst så langt med min kuffert som den gang, jeg bosatte mig i Etiopien, for altid, troede jeg. Jeg blev gift ved Røde Havet i en lille koptisk kirke, hvor vi blev viet af en etiopisk præst efter først at have fået Prins Alexanders* tilladelse. Det var en stor oplevelse bortset fra, at jeg ikke forstod et eneste ord af vielsesritualet. Jeg vendte tilbage til Danmark, hvor jeg dog var så heldig at blive indvolveret i internationalt arbejde (ISC) under Danida. Siden har jeg bl.a. pakket kufferten og er taget til Bolivia, hvor jeg arbejdede med gadebørn i Cochabamba på en skole for drenge, der kom lige fra gaden og var befængte med lus og sygdomme og ikke kunne et bogstav. Det har ligeledes været en stor udfordring at arbejde helt alene i en afsides liggende landsby i Guatemala.

Efter opholdene i Bolivia og Guetemala var jeg i 2003
3 måneder i Nicaragua. Besøgte udstationeret veninde der arbejder for MS. (Mellemfolkeligt Samvirke)
Herefter flere ophold i Grækenland (Kos) og i Tyrkiet.
2006-07 Thailand (besøg hos tidligere veninde som jeg arbejdede sammen med på børnehjemmet i Bolivia). Var både i Nord – og sydthailand boede privat
hos hendes familie. Jeg fik derved en hel unik oplevelse af hvorledes bedre stillede thaifamilier lever og tænker og oplevede det hele indefra. F.eks. spiste jeg
ikke andet end thaimad og så ikke andet end thaifamilier. Noget anderledes end jeg havde forestillet mig. Planlægger rejser til flere eksotiske destinationer indenfor de nærmeste år.

*Kejser Haile Selassies gudsøn – øverste leder af Imperial Ethiopian Navy.