Profession: Post Doc Psykologisk institut Århus Universitet

Optaget i klubben: 2005

Født 1977

Jeg blev præsenteret for min første udfordring, da jeg i en alder af 3 ½ år fik min første motorcykel. Mange knubs senere blev resultatet, at jeg fra mit 4. år og i resten af min opvækst optrådte med stunts og showspring på motorcykel i stuntshow med bl.a. min storebror, Erik W. Pedersen. Biler begyndte at drage mig omkring 12 års alderen, og som 13-årig satte jeg min første verdensrekord i Guiness Book of Records, som værende den første kvinde og yngste i verden til at køre på 2-hjul i bil (1991). Det efterfølgende år indskrev jeg mig for anden gang i rekordbogen, ved at køre 2,4 km på 2-hjul med originale dæk i en Toyota Corolla på Jyllandsringen (1992). Jeg kan stadig ses køre ved særlige lejligheder i Action Park ved Tørring.

Efter en international HH med længerevarende studieophold i Guatemala, Mexico, Østrig og U.S.A., rejste jeg til Wales for at arbejde og læse. Jeg specialiserede mig i sundhedspsykologisk forskning med en 4-årig Bsc i psykologi på University of Wales i Cardiff, og færdiggjorde herefter kandidatgraden i psykologi på, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet. På Psykoonkologisk Forskningsenhed, Århus Universitetshospital, arbejder jeg i dag under vejledning af Professor Bobby Zachariae på en PhD-afhandling omhandlende betydningen af bl.a. komplementær og alternativ behandling samt religiøse og eksistentielle forhold for forløbet af kræftsygdomme.

Som foredragsholder tager jeg udgangspunkt i de mentale og fysiologiske redskaber, der kan indvirke på den ydeevne eller de ressourcer, som generelle eller specifikke præstationer kræver. Med vægt på selv at omsætte og afprøve teori og viden i praksis, tager jeg løbende nye udfordringer op.

Senest besteg og slog jeg rekorden på Mount Everest på off-road motorcykel i august 2003 på den tibetanske nordside. Ekspeditionen startede fra Kathmandu i Nepal og krydsede herefter hele det tibetanske højland til Lhasa inden rekordforsøget. Jeg havde på ekspeditionen følgeskab af bl.a. globetrotteren Henning Bitsch og den svenske Paris-Dacarkører, Annie Seel.